ePlaneta

Napad na Sony-jeve servise

PCPress.rs ImageSony tek treba da utvrdi obim napada na svoje servise Playstation Network i Qriocity, zbog koga više od sedamdeset pet miliona korisnika Kompanija sprovodi „temeljnu istragu“ o prekidu koji je trajao duže od četiri dana, rekao je Satoši Fukuoka, predstavnik Sony Computer Entertainment-a iz Tokija. Odbio je da pruži više informacija o problemu za koji je Sony okrivio „spoljni upad“ u svoju mrežu. Takođe je rekao da kompanija još nije utvrdila jesu li kompromitovani lični podaci i brojevi kreditnih kartica korisnika, ali je dodao da će Sony odmah obavestiti korisnike ako jeste došlo do toga.

PlayStation Network je mreža za onlajn igranje PlayStation 3 i prodaju softvera za konzole i PlayStation Portable. Servis Qriocity koristi istu mrežnu infrastrukturu. Pretpostavlja se da su najviše pogođeni gejmeri zato što nisu mogli da igraju igre onlajn preko vikenda.

Kompanija je rekla kako uvodi promene na mreži kako bi se bolje odbranila od budućih napada i zamolila korisnike da imaju „još malo strpljenja dok završi zadatak koji iziskuje vreme.“ Međutim, premašen je rok od „dan-dva“, koliko su rekli da će prekid trajati. Ovaj upad je najozbiljniji problem s kojim se servis suočio od osnivanja 2006. godine.

Pročitajte i:  Japan pobedio u dvogodišnjem ratu protiv flopi diskova

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,