Naredni HMD telefon: Nokia 9 PureView?

Glasine govore da bi naredni top model Nokia telefona koji će HMD objaviti mogao nositi oznaku Nokia 9 PureView!

PCPress.rs Image
Nokia 9 PureView “koncept render” fotografija

Ovaj podatak je uzbudio mnoge poklonike Nokia brenda, kojih nije tako malo na svetskom nivou. Naime, kompanija HMD, koja je vlasnik brenda Nokia, je uspela da obezbedi PureView zaštitni znak, što je istovremeno bio znak da radi na telefonu kome je glavna odlika dobra kamera. Zapravo, “stara Nokia” je imala običaj da upravo telefone kojima je to glavna odlika “časti” oznakom PureView. Stoga bi bilo veoma logično da novi top-model ponese upravo tu oznaku.

U izveštaju se napominje i da će marketinške aktivnosti uskoro krenuti, što bi značilo da telefon neće biti odložen za narednu godinu, kako su neke glasine indicirale, već da će se pojaviti u poslednjem tromesečju ove godine. Kompanija HMD je zakazala dva događaja, odnosno prezentacije. Za sada se zna – ili bolje reći osnovano pretpostavlja – da će 4. oktobra biti predstavljen Nokia 7.1 Plus telefon. To znači da bi događaj zakazan za 11. oktobar mogao doneti najavu novog Nokia top modela u vidu Nokia 9 PureView modela.

Pročitajte i:  Intervju: Jovica Spajić je pripadnik SAJ, vrhunski sportista i veliki poštovalac tehnologije

Hoće li ovaj telefon imati čak pet kamera? Neki izveštaji govore su se Light, SoftBank i Leica udružili na razvoju “multi-kamera telefona”, a u čitav posao je uključen i FIH Mobile, inače fabrika u kojoj se prave novi Nokia telefoni. Osim PureView oznake, HMD je zaštitio i oznaku PureDisplay, što znači da će i ta oznaka biti korišćena u narednoj generaciji telefona brenda Nokia.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,