Narukvica za borbu protiv korona virusa

U situaciji kada je svet u panici zbog korona virusa, potrebno je pridržavati se mnogih pravila vezanih za higijenu, a jedan od njih je da se rukama ne pipa lice. Razlog za takvu preporuku je putanja virusa do organizma – on se sa objekta koji se dodiruje rukama prenosi ka licu (nosu i ustima) odakle ulazi u telo. Startup, Sligthly Robot, u svojoj ponudi ima narukvicu koja sprečava ljude sa poremećajem nazvanim trihotilomanija da čupaju svoju kosu i da se na taj način povređuju. Oni su veoma brzo uspeli da prerade tu narukvicu i da ponude verziju koja, po njihovim rečima, može da pomogne u prevenciji protiv Covid-a 19.

PCPress.rs Image

Oni su redizajnirali svoju narukvicu tako da vibrira ako krenete da rukom dodirnete lice,  a nova verzija je nazvana Immutouch. Narukvica poseduje akcelerometar koji proverava kretanje ruke u intervalima od jedne desetinke sekunde. Na osnovu kalibracije koju korisnik sam podešava, narukvica može da vibrira kada se ruka približi glavi ili kada su dodirnute oči, nos ili usta. Na taj način će se smanjiti šansa da virus dospe u organizam. Aplikacija koja se dobija uz narukvicu vodi statistiku, pa je moguće videti koliko često korisnik ima nagon za takvim pokretima.

Pročitajte i:  YouTube zabranjuje dezinformacije protiv vakcina

PCPress.rs Image

Cilj je da se kod korisnika stvori Pavlovljev refleks, koji će na stimulans (pokret ruke ka glavi) dati odgovor (vibraciju) i tako „trenirati“ osobu da se ti pokreti ne ponavljaju. Cena Immutouch narukvice je 50 dolara, a proizvođač tvrdi da gotovo ništa ne zarađuju na njima, već im je cilj da pomognu u borbi protiv korona virusa, a da će potencijalnu zaradu ostvariti ako nađu investitore.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,