N Central domination

NASA i ESA objavile prvi 8K video iz svemira

NASA i Evropska svemirska agencija (ESA) su se udružile kako bi snimile video o astronautima u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Međutim, ovo je malo drugačiji video u odnosu na koje smo navikli s obzirom da je to prvi video snimak u 8K rezoluciji koji je obezbedila agencija, snimljen RED kamerom Helium 8K.

PCPress.rs Image

Kamera je isporučena Međunarodnoj svemirskoj stanici u aprilu u SpaceX misiji, a novi video prikazuje astronaute koji žive u Međunarodnoj svemirskoj stanici dok rade i sprovode eksperimente. Neki eksperimenti koji su prikazani u video snimku su BEST istraživanje, koji koristi DNK sekvenciranje za identifikaciju mikroba u svemirskoj stanici, eksperiment koji upoređuje biljke koje su rasle u svemiru sa onima koje rastu na Zemlji, i BCAT-CS studija, koja istražuje dinamičke sile koje postoje između sedimentnih čestica.

„Veoma nam je drago što prihvatimo nove tehnologije koje nam omogućavaju da angažujemo našu publiku u istraživanju svemirske stanice“, rekao je David Brady, koji radi kao naučni saradnik za Međunarodnu svemirsku stanicu u saopštenju.“Svako poboljšanje vernosti prikaza približava osobe sa Zemlje bliže iskustvu u svemiru, omogućavajući im da vide šta astronauti rade kako bi poboljšali njihove živote, kao što i omogućava ljudima da istraže univerzum.“

Pročitajte i:  Velike promene: Saturn gubi svoje prstenove

NASA je u prošlosti objavila neke prilično neverovatne 4K video snimke, uključujući i one koji pokazuju šta se događa kada kombinujete kapljice vode, jestivu boju i antacid u okruženju mikrogravitacije. Naravno, većina ljudi neće moći da gleda 8K video jer još uvek nema mnogo dostupnih ekrana koji podržavaju 8K rezoluciju, ali ako kojim pukim slučajem imate takav ekran ovde možete preuzeti video snimak u punoj rezoluciji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,