BIZIT Seminar

NASA odložila lansiranje Artemisa 1

NASA je još jednom odložila lansiranje Artemisa 1 zbog potencijalno opasnih vremenskih nepogoda. Agencija je planirala lansiranje za rano jutro 14. novembra, ali sada ga odlaže na 16. novembar.

NASA odlaže lansiranje Artemisa 1 do 16. novembra

NASA čeka lansiranje nakon prolaska nevremena

Poslednje odlaganje je zbog pretnje koju predstavlja tropska oluja Nicole. Novo lansiranje zavisi od uslova koji su dovoljno bezbedni da se zaposleni u NASA-i vrate na posao, kao i od inspekcija nakon što nevreme prođe. Timovi obezbeđuju opremu, imovinu i objekte u svemirskom centru, koji je u statusu HURCON III.

Raketa Space Launch System i svemirska letelica Orion ovog puta će ostati na lansirnoj rampi. Pre nego što se uragan Ian obrušio na Kennedy Space Center, NASA je vratila raketu i svemirsku letelicu u bezbednu zgradu za montažu vozila. Artemis 1 je u stanju da se nosi sa jakom kišom, a NASA je obezbedila otvore kako bi sprečila da voda uđe unutra.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Naučnik oživeo zombi virus zarobljen 48.500 godina
eFakture

Tagovi: ,

One thought on “NASA odložila lansiranje Artemisa 1

  • 16. November 2022. at 12:57
    Permalink

    Nakon odlaganja lansiranja jutros u 7:04 (CET) 16.11. Artemis I je lansiran oko 7:50 CET… U vreme objave ove vesti, Artemisov Orion modul je već kružio oko Zelje.

Comments are closed.