TrendMicro

Nastavlja se rast tržišta nosivih uređaja

Kompanija IDC objavila je informacije o stanju na tržištu nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. Prema njihovom World Quarterli Wearable Device Tracker, globalna isporuka nosivih uređaja u tom periodu dostigla je skoro 68 miliona uređaja u drugom kvartalu 2019. To predstavlja i zadivljujući rast od 85,2% u odnosu na isti period prošle godine.

PCPress.rs Image

Poseban akcenat u ovom istraživanju stavljen je na takozvane hearable uređaje (pametne slušalice) koji su činili 46,9% svih isporuka nosivih uređaja u periodu između aprila i juna ove godine, što je skoro udvostručilo njihov udeo od 24,8% u istom periodu 2018. Ovo je ekvivalent broju više od 31 milion prodatih uređaja ili rastu od 250% rasta u odnosu na isti period prošle godine.

Što se tiče proizvođača na prvom mestu je Apple, koji je generisao 50,2% svih isporuka nosivih uređaja u drugom kvartalu, a na godišnjem nivou rast isporuka od 218,2% (uspeh zahvaljujući Airpods i Beats slušalicama).

PCPress.rs Image

Na drugom se mestu nalazi Samsung zahvaljujući Galaxy Buds i JBL slušalicama. Na trećem mestu je Xiaomi zahvaljujući AirDots slušalicama. Bose je na četvrto mesto dospeo zahvaljujući proizvodima iz premijum sektora, kao što su QC35 i SoundSport Free slušalice.

Pročitajte i:  Nove cene za aplikacije u App Store-u

Na petom mestu je ReSound (sestrinska kompanija od Jabre) s godišnjim rastom od 132,9%, zahvaljujući slušalicama kao što su Jabra Elite Active 65t (alternativa Airpods slušalicama).

Izvor: GadgetsandWearables

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,