ePlaneta

Naučite strani jezik besplatno preko Androida

jeyikUčenje stranog jezika može biti veoma zahtevno – oduzima nam mnogo vremena i novca, a opet teško dolazimo do tog nivoa da strani jezik govorimo tečno, da savršeno akcentujemo i da zvučimo autentično.

Međutim, danas postoje aplikacije za skoro sve probleme, pa tako i za ovaj. Predstavljamo vam besplatne Android aplikacije za lako i brzo učenje stranih jezika. Uz njihovu pomoć, jezik možete da učite samostalno, onda kada i koliko vama odgovara na bilo kojem mestu, a što je najvažnije – potpuno besplatno. Neka učenje jezika uz telefon ili tablet postane vaša dnevna rutina koja će vas učiniti pravim poliglotama.

Duolingo

duolingo logoPomoću ove odlično rangirane besplatne Android aplikacije (ocena 4,6) za sada možete da učite španski, francuski, nemački, italijanski i portugalski. Međutim, neophodno je da imate osnovno poznavanje engleskog jezika – jer je odgovaranje na pitanja jedino moguće tako.

Korisnici prvo grade vokabular kroz zabavne igrice i formiraju svoje prve rečenice uz pomoć lekcija za slušanje, čitanje i pisanje, a uz sve to su suptilno uključeni i pravila i saveti iz gramatike. Aplikacija je veoma interaktivna i na zabavan način nas uvodi u jezik koji želimo da naučimo, a zatim nas navodi da taj jezik usavršavamo i koristimo svakodnevno kroz interesantne zadatke i vežbe. Korisnici najviše hvale sekciju „Tips“ (saveti) koja sadrži sažeta i jasna objašnjenja gramatičkih pravila i nedoumica.

Pročitajte i:  Iskoristite svetlost sa TECNO Spark 20 serijom

Babbel

babbelBabbel pokriva čak 11 jezika (engleski, španski, francuski, italijanski, nemački, portugalski, švedski, turski, poljski, danski, norveški, holandski i indonežanski), a što se tiče rangiranja – ne kaska mnogo za Duolingom (ocena 4,4).

Ova aplikacija je odlična dopuna Babbel online servisu, na koji možete da se povežete sa bilo kojeg uređaja i da se ozbiljno, sistematično i besplatno posvetite učenju jezika. Interaktivni Babbel program, koristeći se učinkovitim edukativnim metodama i pametnim tehnologijama, vrlo brzo će poboljšati vašu gramatiku, rečnik i izgovor. Korisnici poručuju da su izuzetno brzo unapredili svoje znanje stranog jezika uz pomoć ove aplikacije.

 

Busuu

busuuOdlična aplikacija za početnike koja čak pruža mogućnost da se povežete sa drugim korisnicima koji uče jezike, a kojima je maternji jezik onaj koji vi želite da naučite – pa tako dobijate priliku za praktičnu proveru stečenog znanja i vežbu gradiva.

Busuu takođe ima visoku ocenu na Google Play-u (ocena 4,4), sadrži opcije za učenje 11 jezika (engleski, španski, francuski, italijanski, nemački, portugalski, švedski, turski, japanski, kineski, ruski), kroz vežbe pisanja, slušanja, snimanja glasa i vođenje stvarnih dijaloga.

Pročitajte i:  Motorola edge 50 ultra stigla je u Srbiju po posebnoj promotivnoj ceni

 

Vaš Android uređaj zaista može biti efikasno sredstvo za rešavanje svakodnevnih problema i potreba – stoga pročitajte o korisnim savetima, trikovima i preporukama u trećem izdanju časopisa Moj Android, koji se od danas može pronaći na kioscima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine po ceni od 49 din.
 

36 zanimljivih činjenica o Androidu. Trebalo ih je sve iskopati. :|]

Posted by PC Press on Wednesday, August 26, 2015

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,