NAUČNO-STRUČNI SKUP “INFORMATIKA 2016”

Društvo za informatiku Srbije, u saradnji sa Matematičkim fakultetom u Beogradu, organizuje u utorak, 17. maja 2016. u 11 sati, na Građevinskom fakultetu u Beogradu, Bulevar Kralja Aleksandra 73 – Velika sala, organizuje naučno-stručni skup – INFORMATIKA 2016. “Novi trendovi u razvoju informacionih sistema”.

image011Registracija učesnika  od 10,30 do 11.00. u holu ispred Velike sale.

Zbog ograničenog broja mesta, dolazak sa naznakom“ INFORMATIKA 2016“ najavite na zoran.korunovic@novibeograd.rs ili office@dis.org.rs.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

One thought on “NAUČNO-STRUČNI SKUP “INFORMATIKA 2016”

 • 14. May 2016. at 11:15
  Permalink

  Društvo za informatiku Srbije (DIS) u saradnji sa Matematičkim fakultetom u Beogradu organizuje u utorak 17.05.2016. u 11:00 časova na Građevinskom fakultetu u Beogradu, Bulevar Kralja Aleksandra 73, Velika sala, Naučno-stručni skup INFORMATIKA 2016. „novi trendovi u razvoju informacionih sistema“.

  Istog dana, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija (MTT) Tatjana Matić, svečano će otvoriti Konferenciju povodom Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva, u utorak, 17. maja, u 10 časova, u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

  Ustav i konvencija ITU – Medjunarodne unije za telekomunikacije (http://www.itu.int/en/history/Pages/ConstitutionAndConvention.aspx) sadrzi na str. 336 Rezoluciju 68 o Svetskom danu telekomunikacija i informacionog drustva. Tom rezolucijom Svetski dan telekomunikacija i Svetski dan informacionog drustva objedinjeni su u Svetski dan telekomunikacija i informacionog drustva (WTISD).

  Ako su Konferecija opunomocenika ITU i Generalna skuostina UN mogli da se dogovore da se svake godine 17. maja proslavlja jedinstveni dan telekomunikacija i iformacionog drustva, cini se su onda (valjda) i DIS i MTT mogli da se dogovore da se Naučno-stručni skup INFORMATIKA 2016. „novi trendovi u razvoju informacionih sistema“ i Konferencija povodom Svetskog dana telekomunikacija i informacionog društva (WTISD 2016 – ITU), objedine u jedinstveni domaci skup ili konferenciju.

Comments are closed.