ASUS ROG Flow

Navigator za vaše poslovanje

U dinamičnom poslovnom okruženju veoma je važno držati dobar kurs. Business Navigator biće vam od velike koristi u tome

forpress

Period razvoja od dvanaest godina doprineo je da se Business Navigator pozicionira među najbolja regionalno prihvaćena ERP rešenja. Prateći tehnološke trendove, kao i pravce razvoja svetski afirmisanih sistema, Business Navigator zaokružio je sveobuhvatnu poslovnu platformu, uvažavajući na prvom mestu potrebe klijenata za brzinom, pouzdanošću i bezbednošću.

Korisnici Business Navigator‑a, u poslovnim okruženjima raznih delatnosti, efikasnije i efektivnije upravljaju procesima zahvaljujući celovitoj integraciji informacija svih poslovnih procesa i razvijenom sistemu izveštavanja, koji na efektan način prezentuje neophodne informacije za usmeravanje poslovnih aktivnosti. Faze projektovanja budućeg razvoja Business Navigatora uvažavaju sve izraženiju potrebu da svi segmenti poslovanja budu kvalitativno i kvantitativno merljivi.

Poslovni sistem Business Navigator čini niz integrisanih modula. Standardna implementacija podrazumeva module za evidentiranje poslovnih događaja u segmentima finansijskog knjigovodstva, finansijske operative, robno‑materijalnog poslovanja, upravljanja nabavkom, prodajom, upravljanja proizvodnjom, evidentiranja osnovnih sredstava, upravljanja ljudskim resursima i marketingom.

Pažljivo s robom

Za potrebe klijenata koji imaju i maloprodaju, razvijena je posebna aplikacija POS Navigator, koja omogućava neprekidan rad i u slučajevima nedostupnosti matičnog sistema, sa opcijom razmene i sinhronizacije podataka po zahtevu.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

Usložnjavanje procesa manipulacije i skladištenja robe, nametnulo je potrebu za razvojem posebnog rešenja koje će zadovoljiti potrebe klijenata za boljom organizacijom, segmentacijom magacinskih prostora i optimizacijom puteva robe. Uvažavajući ove činjenice, Warehouse Navigator i Warehouse Navigator Mobile u okruženju integrisanom s jezgrom sistema, omogućava praćenje svih faza manipulacije robom kako na centralnoj konzoli, tako i na mestu manipulacije robom putem mobilnih uređaja. Postoji opcija postavke Vaga aplikacije koja se integriše sa uređajima za odvagu transportnih vozila, kao i uzorkovanje žitarica pri otkupu ili transportu.

Sve zahtevnija tržišna utakmica iziskuje proaktivnost u svakom segmentu komunikacije s klijentima, bilo da se ona obavlja neposredno na terenu, bilo da se ciljano anketiraju željene grupe klijenata. Integracija CRM modula, E‑Squirrel B2B rešenja za poručivanje i Mobile Navigatora omogućava potpuni nadzor i upravljanje procesima akvizicije klijenata i postprodaje, kao i automatizaciju poručivanja i prodaje na terenu.

Posebna pažnja u funkcionisanju Business Navigator a je posvećena jednostavnosti procesa administracije prava korisnika, sa obezbeđenom evidencijom sprovedenih izmena. Omogućeno je kreiranje profila korisnika, odnosno njihovo grupisanje u cilju jednostavnije administracije. Grupisanost sistema autorizacije omogućava dodeljivanje minimalnog seta prava korisnicima, dovoljnog za izvođenje poslovnih procesa. Korisnicima je omogućeno da prilagode svoje radno okruženje. Na taj način stvara se jedinstveno okruženje koje korisnika prati nezavisno od radne stanice na koju se prijavljuje i za kojom radi.

Pročitajte i:  GoPro - vaši eksperti za Business Central

U saradnji s drugima

Vodilo se računa i o razmeni informacija sa spoljnim izvorima. Pored razvijenih standardnih, opšteprihvaćenih interfejsa, postoji mogućnost integracije sa specifičnim sistemima koje korisnici već upotrebljavaju, na način koji neće dodatno usložnjavati arhitekturu informacionog sistema.

Business Navigator je fleksibilno troslojno rešenje razvijeno u Java i .NET programskim okruženjima, potpuno nezavisno od hardverske platforme. Klijentska aplikacija radi na nekom od Windows klijentskih operativnih sistema. Serversko okruženje zahteva Linux operativni sistem i Postgres bazu podataka. Na taj način eliminisana su dodatna ulaganja u licence za serverske operativne sisteme i bazu podataka.

Savremeni trendovi poslovanja nameću potrebu da se informacionom sistemu pristupa s bilo kog mesta i u bilo kom trenutku u skladu s politikom informacione sigurnosti korisnika Business Navigator‑a. Kriptovanim Internet saobraćajem otvorena je mogućnost da jedini uslov za obavljanje poslovnih aktivnosti bude postojanje Internet konekcije.

www.navigator.rs

Nebojša Albijanić

Objavljeno u časopisu PC#232

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,