BIZIT 2022

NBS: Domaći propisi nisu prepreka za PayPal

Nakon što je PayPal povukao opciju primanja uplata za korisnike iz Srbije, pojavile su se informacije da su domaći propisi razlog za ovakav potez. Iz Narodne banke Srbije poručuju da nije tako.

Opcija primanja uplata putem PayPala bila je dostupna svega par dana
Opcija primanja uplata putem PayPala bila je dostupna svega par dana

“Povodom informacije koja se jutros pojavila na pojedinim veb-sajtovima, a koju su preneli i drugi elektronski mediji, prema kojoj je navodno PayPal povukao opciju „prijema novca” usled sukoba sa zakonima u Srbiji, kao i povodom  drugih neproverenih i neistinitih tvrdnji iznetih u toj informaciji, Narodna banka Srbije obaveštava javnost o sledećem:

Nakon obelodanjivanja pomenute informacije, Narodna banka Srbije je neposredno kontaktirala predstavnike PayPal-a koji su jasno izneli da pomenuta informacija nije tačna i da se eventualne  prepreke uvođenju nesmetanog servisa prijema novca ne mogu dovesti u vezu sa  navodnim ograničenjima koja nameću domaći propisi”, navodi se u saopštenju.

“Narodna banka Srbije je, inače, više puta do sada ukazivala javnosti na to da je uvođenje opcije prijema novca preko stranih institucija elektronskog novca radi naplate iz inostranstva u skladu sa domaćim zakonodavstvom i da nije potrebno dodatno menjati domaće propise (Zakonom o deviznom poslovanju), a taj stav je iznosila i u neposrednim zvaničnim kontaktima s PayPal-om”.

 

Facebook komentari:
eFakture

2 thoughts on “NBS: Domaći propisi nisu prepreka za PayPal

 • 24. oktobar 2014. at 01:14
  Permalink

  U laži su kratke noge..

 • 17. oktobar 2014. at 19:49
  Permalink

  Thank you for contacting PayPal.

  I appreciate that you would like to use PayPal in receiving payments.

  To start off, at this time, the feature to receive payments is not one of the available feature in PayPal Serbia due to your country regulation.

  Each country has different financial laws and regulation therefore we need to ensure that we are fully compliant to the local and international financial law and regulation regulations before we offer a certain feature to avoid difficulties down the line of our services.

  Your intention in receiving payments has been taken note of and this will be forwarded to our relevant department and it may help in having the receive feature offered the soonest. We will be sure to notify you once additional services and features are available in your country.

  In line with receiving payments, you may try the following:

  Contact your sender and make arrangement if they are willing to send you money through money orders or check.
  Look for another payment processor that is available in Serbia that would allow you to receive payments.

  We appreciate your patience and understanding on this matter.

  Your satisfaction is our top priority. Thank you for choosing PayPal. We value your business.

Comments are closed.