Top50 Glas publike

NBS na stručnom skupu kompanije Cisco

Narodna banka Srbije, jedna od organizacija s najnaprednijom informaciono-komunikacionom mrežom u Srbiji, predstavila je na godišnjem stručnom skupu, koji je organizovala kompanija Cisco, svoja iskustva iz oblasti mrežnog povezivanja informaciono-komunikacionih resursa.

nbs
Photo: Wikimedia Commons

 

Na stručnom skupu bilo je prisutno više od 600 stručnjaka iz pomenute oblasti, a Narodnu banku Srbije predstavljao je generalni direktor Sektora za informacione tehnologije Goran Kunjadić.

Rešenje primenjeno u Narodnoj banci Srbije podrazumeva kompleksan sistem, koji povezuje preko 2.100 računara, više od 100 servera najrazličitijih namena, druge specijalizovane mrežne uređaje i integrisanu IP telefoniju.

Računarsko-komunikaciona mreža Narodne banke Srbije svojom konfiguracijom i pravilnim odabirom mrežnih komponenti obezbeđuje visok stepen zaštite od spoljašnjih i unutrašnjih mrežnih napada. Najveća pažnja posvećuje se merama koje sprečavaju mrežne napade, zatim odbrani od samih napada, kao i analizama eventualnih napada, koje se koriste za unapređenje sistema zaštite.

Stručnjaci prisutni na skupu iskazali su interesovanje za korišćenje iskustava Narodne banke Srbije iz oblasti konfigurisanja računarsko-komunikacione mreže, kao i definisanja bezbednosnih parametara zaštite mrežnih resursa.

Pročitajte i:  Održana Cisco konferencija Together Ahead

U Narodnoj banci Srbije su primenjena neka od bezbednosnih rešenja koja koriste Bundesbanka i Banka Francuske, a koja su usvojena prilikom namenskih poseta i razmene iskustava s tim bankama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,