Top50 Glas publike

Nebeski toranj

Za napredne korisnike klasična midi‑tower kućišta ponekad jednostavno nisu dovoljna. Isplaniraćete kvalitetnu konfiguraciju, koja će upošljavati moderne komponente iz visoke klase i… prostora će vrlo lako ponestati. Zato vredi probati LC Power Gaming 980B kućište

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne zna se da li sa razvojem hardvera veći postaju procesori, grafičke kartice ili matične ploče, posebno kada govorimo o predstavnicima „gornjeg doma“. Zbog toga midi‑tower kućište lako može postati tesno, a kada nema mesta – nema ni protoka vazduha. To znači da će vaše skupe komponente trpeti usled povećanja temperature, pa čak i ukoliko imate najmodernije hlađenje na procesoru, grafičkoj kartici ili stavite nekoliko dodatnih ventilatora. Idealno rešenje predstavlja odabir prostranijeg kućišta, kakvo je LC Power Gaming 980B – Skytower.

Iza interesantnog imena krije se veoma visoko kućište koje pripada Big‑Tower klasi. To znači da, sa dimenzijama 545×238×573 mm, vlasnik mora unapred da predvidi prostor gde bi ga smestio. U pogledu dizajna, reč je o prilično jednostavnom i praktično osmišljenom kućištu. Linije su pravilne, bez ikakvih dizajnerskih „izleta“ kakve bismo mogli da očekujemo od egzotičnijih brendova. To će se dopasti tradicionalistima, jer se iza pravilnih linija krije odličan kvalitet izrade. Upotrebljena je odlična plastika u kombinaciji sa čeličnom konstrukcijom i metalnim površinama (brušeni aluminijum), koje Skytower, uprkos zavidnim dimenzijama, čine elegantnim na neki osoben način.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

O upotrebi kvalitetnih materijala svedoči i zavidna masa praznog kućišta od gotovo 12 kilograma. Imajte to u vidu, jer će se uz brojne kvalitetne komponente koje LC Power Gaming 980B može da udomi, ukupna težina vrlo lako udvostručiti. Panel sa konektorima je zgodno pozicioniran na prednjoj gornjoj strani, zakošen tako da mu je lako pristupiti bez obzira na to gde ste smestili kućište. Još bitnije je to što je panel natprosečno bogat konektorima: tu je ukupno šest USB konektora, od kojih dva odgovaraju USB 3.0 standardu, dva audio‑priključka, kao i prekidači za uključivanje PC‑ja i njegovo resetovanje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enterijer kućišta je takođe pomalo avangardan. Pre svega, bočne stranice su vertikalno podeljene na dva segmenta, a sa leve strane nalazi se transparentni prozor izrađen od pleksiglasa. Podela po vertikali izgleda odlično, jer ovaj model otvarate poput nekog super‑automobila. Prva sekcija rezervisana je za optičke uređaje, kojih može biti maksimalno četiri, i šest hard‑diskova ili SSD‑ova. Svi ovi uređaji montiraju se bez potrebe za dodatnim alatom, sa sjajno rešenim mehanizmima. Kavez za HDD/SSD uređaje inženjeri iz LC Power‑a opremili su hot‑swap podrškom, tako da ovo kućište može da podseća na kakav serverski model. Drugi odeljak rezervisan je za ostale komponente: prostora za najveće komponente ima dosta, tako da je komfor pri sklapanju PC‑ja izuzetan. Pazilo se na sve detalje, pa je prisutan i otvor za montažu kulera sa backplate‑om, gumena zaštita za provlačenje i sakrivanje kablova, otvori za creva vodenih hlađenja. Nisu izostavljeni ni filteri za prašinu, koji će vam svakako biti neophodni, posebno kada se uzme u obzir da se zajedno sa kućištem, fabrički ugrađena, isporučuju i tri ventilatora. Oni su montirani na ključnim mestima, a lako se demontiraju radi čišćenja.

Pročitajte i:  LC-Power Gaming 900B - I za igranje i za gledanje

LC Power Gaming 980B – Skytower je dobro osmišljeno kućište, koje na prvi pogled deluje konzervativno, da bi već nakon malo boljeg zagledanja postalo neodoljivo za svakog ko želi obilje mogućnosti prilikom sklapanja novog PC‑ja. Tu je visok kvalitet izrade, uz jednako dobru funkcionalnost, što uz obilje prostora čini ovaj model zaokruženom ponudom.

  LC Power Gaming 980B Skytower
Tip Big-Tower
Materijal Čelik, aluminijum, pleksiglas
Eksterni 5.25″ slotovi 4
Interni 3,5″/2,5” slotovi 6 / 6
Prednji panel 2×USB 3.0, 4×USB 2.0, 3,5 mm audio, mic
Mesta za 120 mm
ventilatore (u pakovanju)
8 (3)
Dimenzije 545×238×573 mm; 11,37 kg
Cena 99 evra

 

www.mid9.rs

Nebojša Todorović

Objavljeno u časopisu PC#235

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,