BIZIT 2022

NEC monitori za profesionalce

Kompanija NEC je na našem tržištu najpoznatija po monitorima. Novo osveženje donosi nam modele koji će naterati i najkonzervativnije dizajnere da upitno podignu obrvu – radi se o dva UHD 32’’ monitora i tri modela velike dijagonale iz MultiSync serije.

Tesla (2)

SpectraView Reference 322UHD i MultiSync PA322UHD‑SV2 su dva 32“ monitora namenjena dizajnerima, te profesionalcima koji se bave pripremom za štampu, fotografijom i obradom video materijala. Oba modela imaju veoma slične karakteristike, a glavna razlika se ogleda u garanciji i svetlosnoj zaštiti, populatnoj „kapuljači“ koja dolazi kao standardni deo paketa kod SpectraView modela. Monitori nude UHD rezoluciju 3840×2160, uz odnos stranica 16:9 i 10‑bitni IGZO IPS panel s LED pozadinskim osvetljenjem. Monitori imaju čak po osam ulaza (dva DisplayPort, dva DVI‑D i 4 HDMI), dolaze sa senzorom ambijentalnog osvetljenja i punom ergonomijom (podešavanje visine, pivot, swivel). Prepoznata je i potreba za brzim prebacivanjem podataka, pa monitori imaju ugrađeni USB 3.0 hub s tri porta.

Za one koji nisu zadovoljni fabričkom kalibracijom u pomoć priskaču senzor i SpectraView II softver za kalibraciju. Napomenućemo da uz SpectraView model dolazi i šestomesečna Zero Defect Pixel i standardna petogodišnja garancija, dok je garancija na model MultiSync serije 3 godine.

MultiSync serija, pored modela namenjenih za rad „za stolom“, ima i XUHD modele velike dijagonale sa displejima 4K rezolucije. Najnovije osveženje ponude donosi tri modela dijagonala 65, 84 i 98 inča. S obzirom na vieliku dijagonalu, 4K (3840×2160) rezolucija je preka potreba, jer omogućava da pikseli budu dovoljno mali, da ih je nemoguće uočiti. I kod ovih modela se koristi 10‑bitni IPS panel S tipa, a tu je i osvetljaj 500 cd/m2, te napredna slika‑u‑slici tehnologija koja omogućava istovremeni prikaz četiri slike na displeju. Podržana je upscaling opcija sa čak tri nivoa interpolacije, a pre izlaska iz fabrike svaki model prolazi kontrolu digitalne uniformnosti.

MultiSync  PA322UHD‑SV2
MultiSync
PA322UHD‑SV2

Za prikaz UHD slike možete koristiti jedan od sedam ulaza, a korišćenjem Android pametnog tehefona moguće je dodatno podešavati monitor, dok se za povezivanje koristi NFC tehnologija. Najveća prednost ove tehnologije, pored skraćene instalacije, jeste mogućnost kopiranja podešavanja displeja sa jednog na drugi za samo nekoliko sekundi. Podržan je i eksterni senzor pokreta koji omogućava kontrolu gestovima za akcije kao što su promena ulaza, osvetljaja, jačine zvuka, a moguća je i kontrola sa daljine korišćenjem naprednog NaviSET 2.0 softvera.

Sve u svemu, MultiSync XUHD serija predstavlja visoku klasu displeja namenjenu profesionalnoj primeni, od video obrade, preko CAD aplikacija do profesionalnih konferencija koje zahtevaju precizan prikaz i na velikim dijagonalama.

www.division.rs

Oliver Popović

(Objavljeno u Časopisu PC#222)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,