Zebra

NEC monitori za reklamiranje u javnim prostorima

Prikazivanje reklamnog sadržaja u tržnim centrima, holovima, na aerodromima efektan je način da informacija dođe do ljudi kojima je namenjena, a što je veći LCD monitor, to je bolje i rešenje za ove primene.

Pored dijagonale ekrana, postalo je veoma bitno da dizajn monitora bude što elegantniji, uz uske ivice oko panela. Dizajneri enterijera dodatno zahtevaju da se omogući njihovo postavljanje u svim mogućim pozama i lokacijama. Nova NEC serija monitora predstavljena je tokom godine i to upravo sa ovakvom idejom u prvom planu, a reč je o modelima MultiSync C431, C501 i C551.

Osnovna razlika je u dijagonali, što znači 43“, 50“ i 55“ uz istu maksimalnu rezoluciju 1920×1080 piksela. Ostali bitni detalji specifikacije gotovo su isti. Ugao gledanja je 178/178 stepeni s kontrastom od 4000:1, uz maksimalnu desetobitnu paletu prikazanih boja. Jedina razlika u karakteristikama panela može se primetiti kod 50“ modela koji ima nešto brži odziv (6,5 ms) naspram druga dva modela kod kojih je odziv 8 ms.

Budući da su ostali tehnički detalji uglavnom isti, ono što čini ove modele specifičnim jesu elementi vezani za eksploataciju. Izbor integrisanih komponenti i samog LED ekrana vrlo je značajan, jer su oni dimenzionisani za konstantan 24/7 rad. Kod primarne namene koju imaju ovi monitori, neprekidan i samostalan rad veoma su bitne stavke. Pošto je i ušteda energije sve važnija, sva tri modela mogu se podesiti da se uključuju i isključuju u određeno vreme.

Pročitajte i:  NEC ekrani velikog formata

Za neprestani rad

Svi „C“ modeli imaju integrisan dobar softver i player koji podržava veliki broj formata slika i videa, pa su ovi monitori relativno nezavisni i nema potrebe da budu stalno povezani na neki dodatni uređaj. Naravno, ukoliko se ukaže potreba, za to postoji dosta dodatnih opcija. Na raspolaganju su čak tri HDMI (1.4b), jedan DisplayPort (1.1a) i VGA video‑ulazi za povezivanje. Pored toga, sva tri modela raspolažu MicroSD i USB slotom, kao i LAN konekcijom.

Preko svega toga može da se reprodukuje određeni sadržaj, a ugrađeni USB slot pruža nešto više struje nego što je standardno, što može biti korisno kada preko njega treba povezati veći hard‑disk ili neki drugi zahtevniji potrošač.

Što se audio‑komponente tiče, sva tri modela raspolažu jednom varijantom ulaza i izlaza, što omogućava kombinaciju sa eksternim zvučnim sistemom. Ovim mogućnostima biće zadovoljan IT sektor koji treba da opslužuje ove monitore, a jedino bi moglo da se zameri na tome što nema Wi‑Fi podrške. To je ipak ostavljeno za neku drugu seriju modela. Softver za kontrolu koji NEC obezbeđuje (NaViSet Administrator 2) omogućava veoma lako upravljanje svim monitorima koji su povezani kroz mrežu, što dodatno olakšava administraciju.

Pročitajte i:  NEC ekrani velikog formata

Za sve prostore

Dizajneri enterijera biće takođe zadovoljni. MultiSync C431, C501 i C551 mogu da se montiraju na razne načine i pozicije, u bilo kojoj orijentaciji. To omogućava njihovo pozicioniranje na različitim zanimljivim mestima, u raznim vitrinama, plafonima, nosačima i tako dalje, što ostavlja veliku slobodu da se ovi monitori iskoriste na najbolji i najefektniji način.

Sa svim karakteristikama koje imaju, ovakvi monitori omogućavaju mnogo veću slobodu i širu primenu nego projektorska rešenja koja su limitirana fiksnom pozicijom i imaju neka ograničenja po pitanju lokacije gde se sadržaj prikazuje. Sa MultiSync C431, C501 i C551 monitorima nema ovih ograničenja pa se mogu iskoristiti svugde.

Zahvaljujući veoma tankom okviru oko LED panela, monitori mogu da se spoje i povežu tako da prikazuju istu sliku na mnogo većoj površini, čime u nadomešćuju najveću prednost projektora, maksimalnu dijagonalu na kojoj se prikazuje slika.

www.dekadas.rs

www.divi.rs

(Objavljeno u PC#250)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,