NEC NC900C Digital Cinema: Pravi mali bioskop

NEC_NC900C_rightslantIz NEC-a stiže novi kompaktni Digital Cinema Projektor NC900C, s novom tehnologijom lampe.

Prava mera cene nekog uređaja počinje od iznosa koji ćete platiti prodavcu, ali na njega treba dodati i ukupne troškove koje ćete imati tokom njegovog održavanja. Kod velikih digitalnih projektora namenjenih bioskopskim salama troškovi eksploatacije su bitna stavka.

NEC NC900C je novi kompaktan Digital Cinema projektor koji je, zbog malih dimenzija i niskih troškova održavanja, odlično rešenje za manje bioskopske sale, a primeren je i kao centralni deo vrhunskog kućnog digitalnog bioskopa. Zasnovan je na novom čipsetu Texas Instruments S2K i koristi sistem Easy NSH Dual-Lamp koji, budući da ima dve lampe, garantuje da se čak i u slučaju otkaza jedne od njih neće pojaviti crn ekran. Lampe su vrlo štedljive (sistem NSH Dual Lamp od 2×350 W daje isti rezultat kao Xenon lampa od 1,4 kW), malih su dimenzija, mnogo manje se greju (projektor nema otvor za izbacibanje toplog vazduha – jednostavno nisu potrebni), a lakše se menjaju, transportuju i skladište. Veličina platna na koje ovaj projektor generiše sliku je maksimalno 9 m, a podržani su i 3D sadržaji u visokom framerate-u (HFR 3D). Uređaj je malih dimenzija i može se montirati na pod ili na tavanicu, pa se lako smešta i u manje sale, zbog čega je i zaslužio epitet „kompakt“.

Pročitajte i:  CineEurope: Evropska kinematografija 2021

NC 900C ima više opcija za povezivanje ulaznih signala, uključujući HDMI 1.4a, dva HD-SDI 3G interfejsa kao i dva gigabitna Ethernet priključka, pošto video-materijal može da „povuče” i putem lokalne mreže i uskladišti ga na integrisani RAID server kapaciteta 2 TB, unutar NEC IMS-a (Integrated Media Server). Projektor bi trebalo da se pojavi na našem tržištu u decembru pa precizna cena nije poznata.

 

Dimenzije:

621×798×314 mm; 43 kg

Interfejsi:

HDMI 1.4a, 2×HD-SDI 3G, 2×Gigabit Ethernet

Širina ekrana:

do 9 m

Preporučena cena:

40.000 evra

Korisa adresa:

www.dekadas.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,