NEC profesionalni projektori

NEC P420X može da radi i bez računara, dok manji i ekonomičniji NEC V260W ima dug radni vek i nudi mogućnost reprodukcije 3D sadržaja.

PCPress.rs ImageNEC P420X projektor spada u višu klasu uređaja namenjenih profesionalnim instalacijama, dok po ceni i dalje upada u budžetske okvire širokog broja potencijalnih korisnika, zbog čega je idealan za bolje opremljene obrazovne ustanove, državne institucije i veće sale u korporativnom okruženju. Snažna lampa daje odličan osvetljaj od čak 4.200 ANSI lumena, a opet uspeva da održi radni vek od sasvim pristojnih 3.500 sati. Najveća trajnost postiže se uz primenu ekološkog radnog režima karakterističnog za NEC‑ovu filozofiju ekološkog dizajna koja je usredsređena na uštedu energije i produženje radnog veka komponenti, pri kome je osvetljaj umanjen za oko 80 odsto; pri konstantnom radu punom snagom životni vek lampe nešto kraći i iznosi oko 3.000 sati. Zahvaljujući automatskom ekološkom režimu, niskoj potrošnji i relativno dugom veku komponenti, troškovi održavanja ovog projektora su niski.

Pored klasičnih VGA ulaza, NEC P420X ima HDMI interfejs koji je praktično i sve popularnije rešenje kada treba povezati neki izvor HD signala, a materijal koji ovaj projektor može da prikaže nije ograničen samo na ono što stiže s njegovih video‑ulaza. Integrisani USB interfejs podržava reprodukciju JPEG slika, PowerPoint prezentacija, PDF dokumenata kao i video‑fajlova. Projektor ima Ethernet mrežni interfejs, kao i opciju bežičnog umrežavanja uz dodatni WiFi modul, pa kao umreženi uređaj ima mogućnost da prikazuje podržane formate datoteka s Windows Media Server‑a ili iz deljenih foldera na računarima pod Windows‑om u lokalnoj mreži. On obezbeđuje kompenzaciju boja, dakle prilagođavanje slike boji zida na koji je projektujemo, te softversku korekciju geometrije slike. Zahvaljujući svemu ovome, kao i zum sočivu koje poseduje i mogućnost vertikalnog podešavanja položaja, projektor je vrlo fleksibilan po pitanju odabira položaja unutar prostorije, što umnogome olakšava instalaciju.

Pročitajte i:  NEC i Facebook razvijaju polupetabitni kabl

NEC V260W je zasnovan na DLP tehnologiji kod koje je čitava putanja signala u potpunosti digitalna, što obezbeđuje visoku oštrinu i vernost reprodukcije. Ovaj 3Dready projektor koristi DLP‑Link prikaz 3D sadržaje pomoću samo jednog projektora u sadejstvu sa aktivnim LCD naočarima, uz frekvenciju osvežavanja od 120 Hz. Verna reprodukcija boja uz kvalitetan prikaz detalja obezbeđena je oslanjanjem na Brilliant Color tehnologiju i VIDI lampe veka čak 5.000 sati u štedljivom režimu rada (3.000 sati u standardnom režimu). Projektor može da pruži 2.600 ANSI lumena zbog čega je pogodan za učionice, manje sale za sastanke kao i za kombinovanu primenu u privatne i profesionalne svrhe. Ekološki radni režim koji štedi električnu energiju dopunjen je pokazivačem količine ušteđenog ugljen‑dioksida, što treba da ohrabri korisnike da što više pribegavaju ovom režimu kako bi čuvali okolinu.

Projektor je opremljen HDMI interfejsom i uobičajenim audio/video ulazima, kao i integrisanim mono‑zvučnikom snage 7 W. Za vezu sa PC‑jem služi serijski RS‑232 interfejs kao i RJ‑45 Ethernet interfejs preko koga uređaj može da se poveže u lokalnu mrežu. Za upravljanje ćemo koristiti klasični upravljač ili namensku aplikaciju instaliranu na PC‑ju, koja emulira daljinac.

Pročitajte i:  NEC: Dvodnevna konferencija 2021
NEC P420X
Rezolucija 1024×768 (XGA) native, podrška za rezolucije do HDTV 1080p
Osvetljaj 4200 ANSI lumena (80% u ECO režimu)
Kontrast 2000:1
Interfejsi 2×RGB in, 1×RGB out, 1×HDMI, 1×RCA kompozitni, 1×S-video, 2×analogni audio ulaz/izlaz, RS-232, 1×RJ-45, 2×USB
Odlike Vertikalno podešavanje sočiva, 1,7× optički zum, reprodukcija slika, videa i fajlova kroz LAN i sa USB memorija, opcioni WiFi 802.11n
Preporučena MP cena 226.260 dinara
NEC V260W
Rezolucija 1280×800 (WXGA) native, podrška za rezolucije do HDTV 1080p
Osvetljaj 2600 ANSI lumena
Kontrast 2000:1
Odlike 3D-ready, DLP, ekološki režim rada
Interfejsi 2×RGB in, 1×RGB out, 1×HDMI, 1×RCA kompozitni, 1×S-video, 2×analogni audio ulaz/izlaz, RS-232, 1×RJ-45
Preporučena MP cena 83.600 dinara
Kontakt office@koving.comwww.koving.com

Mladen Mijatović

(Objavljeno u PC#189)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,