Nedeljni pregled kriptovaluta – četvrta nedelja oktobra 2018.

Tokom jučerašnjeg dana, tržište kriptovaluta pokazalo je isti trend koji je pokazalo tokom proteklih 12 dana, a bitcoin je iznosio 6.400 dolara. Obim bitcoina porastao je za skoro 20% sa 3,1 milijarde dolara na 3,5 milijardi dolara, nagoveštavajući povećanje trgovinske aktivnosti na tržištu razmene kriptovaluta na glavnim platformama za trgovanje digitalnim sredstvima. Nagli rast obima bitcoina, koji stagnira od sredine oktobra, mogao bi da dovede do potencijalnog kratkoročnog pozitivnog kretanja na gore u narednim danima. Bitcoin, koji je počeo sedmicu u ponedeljak 22. oktobra sa 6.575,8 dolara, u utorak je otvorio vrednošću od 6.536,2 dolara. U sredu je minimalno varirao te je otvorio berzu sa 6.556,8 dolara, dok je u četvrtak zabeležio neznatan pad te je otvorio vrednošću od 6.544,3 dolaraU petak se minimalno povratio i otvorio vrednošću od 6.559,3 dolara. Danas bitcoin započinje novu nedelju i njegova vrednost na otvaranju iznosi 6.500,3 dolara.

PCPress.rs Image

Različiti tehnički indikatori BTC-a sugerišu da dominantna kriptovaluta generiše zamah kako bi probila nekoliko manjih nivoa otpora u visokom regionu od 6.000 dolara. Trgovac kriptovalutama i tehnički analitičar Uzi izjavio je da, ukoliko BTC može lako da premaši nivo od 6.400 dolara, onda je moguće i da dođe do nivoa od 6.500 dolara. Obim BTC-a se povećao nakon zatvaranja dnevnog obrasca sa najnižim zabeleženim obimom u poslednjih 10 meseci. Tokom prošle nedelje, obim tržišta kriptovaluta imalo je tendenciju pada. Stoga je rast obima BTC-a u subotu pozitivan pokazatelj kratkoročnog trenda aktive. Ako se zamah BTC-a iznad 6.400 dolara može održati tokom ove nedelje, pozitivno raspoloženje na tržištu će verovatno omogućiti porast vrednosti kriptovaluta velikih tržišnih kapitalizacija. Tokom protekle sedmice, mali tokeni su zabeležili pristojne dobitke u odnosu na bitcoin u rasponu od 5 do 10%. Međutim, glavne kriptovalute kao što su bitcoin, ethereum, ripple i Bitcoin Cash nisu bile u mogućnosti da pokažu znake oporavka. Pogled na cenu ethereuma tokom prošle sedmice ukazuje na to da je valuta počela sa 208,02 dolara, a u utorak je otvorila vrednošću od 205,52 dolaraEthereum je u sredu zabeležio mali pad i otvorio sa 204,03 dolara. U četvrtak je otvorio sa 204,62 dolara, da bi se u petak vratio na vrednost od srede i otvorio sa 204,20 dolaraDanas ethereum započinje novu nedelju i iznosi 203,89 dolara.

Pročitajte i:  Spas: Kripto-novčanik za veću bezbednost
PCPress.rs Image
Izvor: cex.io

Von, još jedan prepoznatljiv kripto-analitičar, rekao je da se očekuje da će BTC u narednih 12 do 24 sata opušteno držati nivo od 6.400 dolara. „BTC bio je miran u nedelju. Očekivao bih da će BTC zadržati 6.400 dolara i obezbediti dobru teritoriju za skok.“ Iako su se trgovačke aktivnosti na tržištu razmene kriptovaluta povećale tokom protekla dva dana, većina trgovaca i dalje čeka na tržište da demonstrira veliki zamah. Potencijalno povećanje cene bitcoina u rasponu od 6.500 do 6.600 dolara zavisi od sposobnosti tržišta da održi pristojnu količinu i dinamiku u narednim danima, piše CCN.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,