Nedeljni pregled kriptovaluta – druga nedelja oktobra 2018.

Bitcoin je pokazao izuzetnu stabilnost u poslednjih nekoliko nedelja. Od početka septembra, trgovao je u rasponu od 6.000 do 6.500 dolara. U teoriji, stabilnost cena bi trebalo da bude znak rasta za bitcoin. Trebalo bi da pomogne njegovoj stopi usvajanja u svakodnevnim transakcijama, a na kraju i da gurne cenu digitalne valute naviše. David Drake, osnivač i predsednik LDJ Capital, slaže se, mada iz različitih razloga. „To je znak rasta, jer sada više hedž fondova kupuje bitcoin od pojedinaca koji imaju veću neto vrednost, a ta raskrsnica se desila pre tri nedelje“, kaže Drake. „Zbog toga će sve više hedž fondova kupovati bitcoin nego bogati pojedinci, jer su pojedinci već kupili sve bitcoine koje su želeli, te ćemo u naredna dva meseca videti uzburkavanje na tržištu bitcoina“. Elliott Prechter, šef za računarsku analizu Elliott Wave International, se ne slaže. On vidi bitcoin na tržištu opadanja. „Nakon osmogodišnjeg tržišnog trenda rasta bez presedana koji je okončan u decembru 2017. godine, bitcoin je ušao na tržište opadanja koje bi trebalo na kraju da izmeni celu njegovu istoriju cena. Očekujte da će bilo koji oporavak koji se nađe na putu nestati, a da će trgovinski rasponi otići u negativu.“

Pročitajte i:  Čovek koji je prerano prodao kriptovalute

PCPress.rs Image

Bitcoin, koji je počeo sedmicu u ponedeljak 8. oktobra sa 6.581,3 dolara, u utorak je otvorio vrednošću od 6.554,9 dolara. U sredu je minimalno varirao te je otvorio berzu sa 6.613,3 dolara, dok je u četvrtak zabeležio neznatan pad te je otvorio vrednošću od 6.572 dolaraodakle je oko 10h bitcoin pao na 6.328,9 dolara. U petak se minimalno povratio i otvorio vrednošću od 6.334,9 dolara. Danas bitcoin započinje novu nedelju i njegova vrednost na otvaranju iznosi 6.375 dolara. Šta bi investitori trebalo da gledaju u slučaju da se ostvaruje scenario rasta? Odgovor je 10.157,16 dolara – to je procena „fundamentalne vrednosti“ bitcoina zasnovane na ekonomskom modelu Hayesa. Očekuje se da će rasti sa sve sporijim tempom, pošto se približava granici. Koju cenu treba investitori treba da gledaju u scenariju opadanja? Odgovor je 1.070,77 dolara – to je procena bitcoinove fundamentalne vrednosti zasnovane na Wheatley-ovom modelu, koji se fokusira na potražnji na tržištu bitcoina, a ona raste sporo, što potvrđuje nedavna istraživanja Gallup-a. Da li će se nedavna stabilnost cena bitcoina promeniti? Ostaje da se vidi, piše Forbes.

Pročitajte i:  Elon Musk Club: Mejl prevara s kriptovalutama
PCPress.rs Image
Izvor: cex.io

Nakon iznenadnog pada pre dva dana i doticanja niske vrednosti od 189 dolara, cena ethereum pokazuje znake oporavka pošto je nivo od 200 dolara bio probijen. Gledajući tehničke karakteristike, ukupni trend je, nažalost, opadajući. Međutim, dobra vest je da će kratkoročna cena ETH-a verovatno ostati na nivou od 200 dolara ili iznad njega. Pogled na cenu ethereuma tokom prošle sedmice ukazuje na to da je valuta počela sa 224,04 dolara, a u utorak je otvorila vrednošću od 222,76 dolaraEthereum je u sredu ostao minimalno varirao i otvorio sa 227,80 dolara. U četvrtak je otvorio sa 225,05 dolara, da bi se u petak pao na graničnih 200,87 dolaraDanas ethereum započinje novu nedelju i iznosi 202,34 dolara.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,