BIZIT 2022

Nedeljni pregled kriptovaluta – peta nedelja avgusta 2018.

Iako je bitcoin uspešno probio nivo otpora od 7.200 dolara 1. septembra, dominantna kriptovaluta se mučila da uhvati veći zamah ka vrhu. Neki analitičari rekli su da je stabilnost koju BTC pokazuje pozitivna, naročito ako se tržište priprema za pokretanje srednjoročnog oporavka u narednim sedmicama. Juče uveče, BTC je pokazivao pristojno kretanje u regionu od 7.200 dolara. Neki investitori su sugerisali da kada tržište kriptovaluta doživi bilo kakve velike promene u trendu u kratkoročnom periodu, BTC će ili morati da padne ispod vrednosti od 7.000 dolara ili da se probije iznad 7.500 dolara. Mnogi trgovci često izbegavaju visokorizična isplativa trgovanja kao što su tokeni i kriptovalute koje imaju male vrednosti tržišnih kapitalizacija tokom perioda kao što je ovaj kada je kratkoročni trend cena BTC-a veoma nepredvidiv.

PCPress.rs Image

Ether, izvorna kriptovaluta Ethereuma, EOS, Litecoin, NEO i Ontology su pokazali relativno velike gubitke u odnosu na Bitcoin i američki dolar juče, demonstrirajući tendenciju trgovaca da prebacuju svoja sredstva u stabilne valute koje imaju potporu u dolaru, kao što je Tether (USDT), u vreme neizvesnosti. Volumen USDT ostaje iznad nivoa od 3 milijarde dolara, znatno veći od dnevnog obima trgovanja krajem avgusta. Ali, s obzirom na to da su volumeni Bitcoin-a i Ethereum-a takođe ostali iznad 4,4 milijarde dolara i 1,4 milijarde dolara, u odnosu na volumene velikih kriptovaluta, volumen Tethera nije značajno visoka. Tokeni kao što su ICON, Ontology, Aelf, WaltonChain, i 0x opadaju zbog neizvesnosti i volatilnosti na tržištu, ne obavezno zbog slabih performansi velikih kriptovaluta. Pošto kriptovalute malih tržišnih kapitalizacija uvek prve padaju, čak i prilikom blagog pada, očekivano je kretanje tokena 2. septembra. Tržište i dalje treba da doživi veći oporavak od velikih kriptovaluta kako bi potvrdilo ili preokret u trendu ili uspostavljanje novog zamaha, piše CCN. Bitcoin, koji je počeo sedmicu u ponedeljak 27. avgusta sa 6.638,2 dolara, u utorak je beležio blagi rast i otvorio vrednošću od 6.688,9 dolara. U sredu je nastavio uzlaznom putanjom i bitcoin je otvorio berzu sa 6.871,3 dolara, kao i u četvrtak te je otvorio vrednošću od 6.998,4 dolara. U petak je nastavio i otvorio vrednošću od 6.916 dolara. Danas bitcoin započinje novu nedelju i njegova vrednost na otvaranju iznosi 7.158,4 dolara.

Pročitajte i:  Rusija ukida plaćanje kriptovalutama
PCPress.rs Image
Izvor: cex.io

Nedavno ETH je uhvatio zalet, probijajući otpor od 290 dolara i 295 dolara, i na kraju izbio iznad barijere od 300 dolara. Na dvočasovnom grafikonu ETH/USD čini se da su Ether kupci bili uspešni u dobijanju snage iznad otpora od 280 dolara.  Tokom uzlaznog poteza, došlo je do probijanja iznad glavne trend linije opadanja u iznosu od 288 dolara. Konačno, cena je probila otpor od 300 dolara i trgovala je čak sa 302,26 dolara. Juče uveče, cena je bila u padu i testirala je nivo 23,6% Fibonačijeve linije povlačenja nedavnog prelaska sa 272,45 dolara na visinu od 302,26 dolara. S druge strane, formirana je snažna podrška u rasponu od 285 dolara i trend linija rasta na istom grafikonu. Na jučerašnjem dnevnom grafikonu ETH/USD, par je trgovao unutar ključnog obrasca sa otporom od 305 dolara. Sledeći značajan otpor za kupce je blizu 340 – 350 dolara, i trend linije opadanja. Sa druge strane, opadanje ispod donjeg obrasca na 270 dolara će najverovatnije staviti veliki pritisak na ether u srednjem roku, piše Ethnews. Pogled na cenu ethereum-a tokom prošle sedmice ukazuje na to da je valuta počela sa 271,61 dolara, a u utorak je otvorila vrednošću od 275,05 dolara. Ethereum je u sredu nastavio uzlaznom putanjom i otvorio sa 282 dolara, kao i u četvrtak te je otvorio je sa 290,10 dolara, da bi u petak zabeležio pad i otvorio berzu sa 280,40 dolaraDanas ethereum započinje novu nedelju i iznosi 292,45 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,