BIZIT 2022

Nedostatak baterija na tržištu do sredine 2018. godine

Izveštaji o poslovanju Tesla-e u poslednje vreme govore o odlaganjima u isporukama, te problemima u kontroli kvaliteta proizvoda, a kompanija je sada i meta kritika, budući da je projekat Gigafactory doveo do globalnog nedostatka cilindričnih baterija na tržištu.

PCPress.rs Image

Prema izvorima koji su upućeni u temu, u Japanu je, na primer, nemoguće doći do ovih baterija, što predstavlja veliki problem, jer se dobar deo elektronskih uređaja proizvodi u ovoj zemlji. Problem je nastao kada je Gigafactory otkupio zalihe elemenata koji su potrebni za proizvodnju cilindričnih baterija, ali nije isporučio konačni proizvod.

Izvori dalje navode da je kompanija Panasonic veliki deo svojih zaliha baterija, koje su bile namenjene japanskom tržištu, prepustila Tesla-i, a u nameri da stimuliše proizvodnju. Upravo zbog toga kompanije koje se bave proizvodnjom električnih uređaja nisu u mogućnosti da dođu do materijala koji su im neophodni, a problem bi mogao da potraje do sredine 2018. godine.

PCPress.rs Image

Kao jedan od uzroka problema navodi se i nepristupačna lokacija projekta Gigafactory, budući da se nalazi u pustinji Nevada, koja je dovela do manjka radne snage, te kompaniju primorala da se više oslanja na izvore obnovljive energije, što je dalje uticalo na probleme u proizvodnji.

Pročitajte i:  Teslu stižu problemi zbog lanca snabdevanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,