BIZIT Seminar

Nekoliko zabavnih načina da poboljšate pokazivač vašeg Mac-a

Verovali ili ne, kursor ili pokazivač vašeg Mac-a dolazi sa mnogim funkcijama prilagođavanja.

PCPress.rs Image

Možete da promenite izgled kursora da biste ga učinili više u stilu ili da povećate njegovu veličinu kako biste ga lakše videli. Možete čak i da promenite način pomeranja kada pretražujetewveb ili čitate na svom Mac-u. Isto tako, dolazi sa mnogo funkcija pristupačnosti, tako da svako može da kontroliše kursor svog Mac-a, čak i bez miša. Najbolji deo je što će vam biti potrebno samo nekoliko klikova da ga prilagodite onako kako želite. Postoji mnogo stvari koje možete da promenite, tako da ćemo vam dati samo osnove da biste počeli da ih prilagođavate.

Kako da promenite boju pokazivača

Promena boje pokazivača je jednostavan način da ga istaknete na ekranu vašeg Mac računara, što će vam olakšati da ga uočite kada vam zatreba. Osim toga, možete ga personalizovati i koristiti svoje omiljene boje.

Povećajte pokazivač tako što ćete ga protresti

Prilično zgodan trik za koji ne znaju svi je da možete protresti pokazivač i on će postati veći. Ovo treba da vam pomogne da ga uočite na ekranu.

Pročitajte i:  Hand Mirror za Apple MacBook

PCPress.rs Image

Promenite brzinu pomeranja

Ako smatrate da vam je brzina pomeranja prebrza ili spora, možete je promeniti u bilo kom trenutku na svom Mac računaru. Ako koristite Trackpad, možete ga i napraviti, tako da ne skrolujete po inerciji. Ovo u osnovi znači da kada je inercija uključena, stranica će nastaviti da se pomera nekoliko trenutaka nakon što prestanete da pomerate na svom Trackpad-u. Daje hladan, glatki efekat, ali može biti i dosadan, pa ga promenite na ono što vam je bolje.

Koristite tastaturu kao miš

Možete da promenite podešavanja da biste kontrolisali pokazivač samo pomoću tastature ili numeričke tastature, što je savršeno za ljude kojima su potrebne neke prednosti pristupačnosti.

Kontrolišite Mac-ov pokazivač glavom

Ako želite, pokazivač možete kontrolisati i glavom. Da, dobro ste pročitali. Naravno, vaš Mac će morati da ima dostupnu kameru koja podržava ovu funkciju. Ipak, ako koristite MacBook ili iMac, to će biti savršeno ako ne možete ili ne želite da koristite ruke da kontrolišete pokazivač.

  • Otvorite Apple meni u gornjem levom uglu ekrana.
  • Izaberite Sistemske postavke.
  • Kliknite na Pristupačnost.
  • Izaberite Kontrola pokazivača na levom bočnom meniju.
  • Kliknite na karticu Alternativne metode kontrole na vrhu prozora.
  • Kliknite na Omogući pokazivač glave.
Pročitajte i:  Hand Mirror za Apple MacBook

Možete da kliknete na opcije pored ove opcije da biste je prilagodili. Možete da promenite brzinu pokazivača i koristite izraze lica da biste odmah zaustavili ili nastavili. Takođe možete kreirati sopstveni ekspres lica

Možete da kliknete na opcije pored ove opcije da biste je prilagodili. Možete da promenite brzinu pokazivača i koristite izraze lica da biste odmah zaustavili ili nastavili. Takođe možete kreirati sopstvene izraze lica da dodatno prilagodite svoje kontrole. Možete napraviti sopstvene prečice ili radnje koje su specifične za vas.

Postoje i drugi načini da prilagodite pokazivač vašeg Mac-a da bude baš onako kako vam se sviđa.

Izvor: idropnews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,