VMware-vForum

Nemački startap radi na solarnom električnom automobilu

Kompanija Sono Motors čije je sedište u Minhenu iskoristila je toplo bavarsko leto kako bi testirala finalni razvoj sistema punjenja svog Sion automobila, potpuno električnog solarnog vozila koje se puni tokom vožnje. Nemačka će najverovatnije propustiti svoj cilj uvođenja milion električnih automobila na puteve do 2020. godine, međutim vlada je u aprilu izjavila da je spremna da ponudi podršku kompanijama koje proizvode baterije za električna vozila.

PCPress.rs Image

Sono Motors, osnovan 2016. godine, razvija Sion, potpuno električno vozilo koje integriše solarne ćelije u svojoj karoseriji. Može se napuniti putem solarne energije ili konvencionalnih izvora napajanja. Proizvodnja će početi u drugoj polovini 2019. godine, a kompanija ima više od 6.500 narudžbina, a očekuje se da sledeće godine početna cena bude oko 16.000 evra.

Sion će imati 330 solarnih ćelija pričvršćenih za krov, haubu i bočne strane vozila, a njegov sistem baterija će ponuditi opseg od oko 250 km pre nego što bude potrebno punjenje. „Imamo grejač sedišta, klima uređaj, i veliki sistem gde se može interaktivno povezati telefon, što znači da stvarno imamo kompletno vozilo koje je vrlo jednostavno i bez suvišnih komponenti“, rekao je Laurin Hahn, suosnivač i izvršni direktor startapa za Reuters.

Pročitajte i:  Startap klinika: CEO ili pola?

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,