Neobično kratak let drona od 20 hiljada dolara

U sibirskom gradu Ulan-Ude ovih dana je bilo razloga za tehnološki ponos, budući da je Rudron/Expeditor 3M odlučio da po prvi put u ovoj oblasti testira poštanski dron, ali se događaj vrlo brzo pretvorio u neprijatnost, jer let nije protekao kako je planirano.

Naime, dron sa šest propelera je, kratko po poletanju, velikom brzinom naleteo na zid obližnje zgrade, te je od tehnološkog trijumfa vrlo brzo stigao do gomile tehnološkog otpada. Takav proces došao je i sa određenom cenom, budući da uništeni dron vredi oko 20 hiljada dolara. Još uvek nije jasno šta je tačno krenulo po zlu, pa se spekuliše da je Wi-Fi signal odigrao svoju ulogu. Ipak, ta teorija se uzima sa određenom rezervom, budući da su dronovi-poštari ranije testirani i u gušće naseljenim oblastima, gde je i Wi-Fi signal jači, pa nije dolazilo do ovakvih problema.

Ruska pošta već godinama očekuje ovakav način automatizacije, a ova nezgoda znači dodatno odlaganje planova za upošljavanje dronova-kurira, mada kreatori navode da ne planiraju da odustanu od daljih testiranja. Skeptici ipak pretpostavljaju da bi suma od 20 hiljada dolara mogla da utiče na to da se buduća testiranja odlože na neko vreme.

Pročitajte i:  XTurismo: Leteće vozilo za bogataše

Izvor: Engadget

Pogledajte i: Video nadzor IT usluge – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,