Neobjavljeni PowerColor – Radeon RX 6700 Fighter

Dizajn pakovanja za predstojeću non-XT varijantu iz Radeon RX 6700 serije procureo je u javnost. Na osnovu nje, saznali smo nove informacije o još uvek neobjavljenoj grafičkoj karti.

PCPress.rs Image

Potvrđena non-XT varijanta sa 6 GB memorije

TechPowerUP izveštava da je proizvođač nehotice objavio snimke za štampu modela RX 6700 Fighter uoči njegovog zvaničnog predstavljanja. Pakovanje grafičke kartice potvrđuje da će model moći da se poredi na 1440p tržištu igara, baš kao i RX 6700 KST koji je zvanično predstavljen prošle nedelje. Još važnije, pakovanje takođe potvrđuje da će se kartica isporučivati sa 6 GB GDDR6 memorije, što je smanjenje u odnosu na XT varijantu. Ovo je iznenađujuće, jer je pre samo dve nedelje objavljeno da EEC-a sa ASUS-om ima 12GB varijante iste SKU.

Ono što je takođe moguće jeste da zapravo postoje dve varijante istog SKU-a, koje bi zapravo imale puno smisla. PowerColor RX 6700 Fighter je model početnog nivoa, koji se takođe prodaje TUL-ovim partnerima i podružnicama, kao što su japanski Kurotoshikou ili kineski Dataland. Čini se da grafička kartica koristi isto rešenje za hlađenje kao i XT varijanta, što znači da kartica u osnovi koristi smanjeni Navi 22 GPU, kao i prepolovljeni kapacitet memorije. AMD do sada nije otkrio kada treba očekivati model RX 6700 koji nije XT, niti se bilo šta zna o mogućem datumu.

Pročitajte i:  Novi TPM Update obezbeđuje Asus matičnim pločama kompatibilnost sa Windows 11

Izvor: Videocardz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,