BIZIT Seminar

Netflix dodaje live stream u aplikaciju

Netflix planira da uvede novu funkciju kroz aplikaciju – live stream.

PCPress.rs Image

Netflix već duže vreme razvija novu funkciju – live stream. Nova funkcija treba da omogući pretplatnicima da gledaju događaje u realnom vremenu. Za sada se ova oblast samo istražuje. Početna ideja je da se live stream koristi za nenapisane emisije i stend up komedije. Takođe se spominje da bi ova funkcija trebalo da se koristi za glasanje uživo u okviru takmičarskih serijala.

Već nekoliko meseci unazad se tema live stream spominje. Netflix vidi u ovoj funkciji ekonomsko rešenje koje može da im pomogne da prevaziđu trenutni problem sa padom broja pretplatnika. Live stream bi mogao da podigne popularnost i da razvoji naloge. Odnosno da bi se glasalo ili koristio live stream korisnik mora da ima svoj nalog. U ovom slučaju jedan nalog ne bi mogao da vredi više glasova, pa bi se samim tim povećala potreba za pretplatom. Netflix planira da live stream koristi i za prenos sportskih ili drugih događaja što takođe podrazumeva drugačije uslove za korisničke naloge.

Pročitajte i:  Netflix: Takmičenje kao serija Squid Game

Dok se čeka na live stream Netflix je najavio ubacivanje kategorija u meni tako da sada korisnici mogu brže da pronađu žanr koji žele da gledaju. U prve tri kategorije pojaviće se žanrovi koje korisnik najčešće gleda, tako da je uređivanje menija zapravo personalizovano.

Izvor: Republic World

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,