Top50 Glas publike

Netflix dodao audio-only mod za Android aplikaciju

Netflix je odlučio da korisnicima pruži mogućnost da potpuno zanemare vizuelne elemente serija i filmova, te se okrenu audio zadovoljstvu. Opcija audio-only namenjena je korisnicima Android aplikacije, tako da će omiljene sadržaje sada moći da slušaju i kada nisu u mogućnosti da ih gledaju.

PCPress.rs Image

U okviru Netflix Android aplikacije pojavio se “video off” taster, a može da se vidi u gornjem delu ekrana. Kada se video isključi ekran ostaje prazan, a korisnik dobija tastere za upravljanje audio sadržajima, pa može da ih stopira, ubrzava i premotava. Tu je i audio-off opcija, koju korisnici mogu da aktiviraju kada slušalice koriste za nešto drugo, te kada su aktivni zvučnici, Još uvek se ne zna kada će opcija stići do svih korisnika Android aplikacije, tako da nekima funkcija još uvek nije dostupna.

PCPress.rs Image

U pitanju je zanimljiv update, najviše zbog toga što je podcast u usponu, a serije i filmovi bez slike su upravo to. Spotify se trudi da zavlada tim delom industrije, a zvuku se okreću i neke druge platforme, pa je Twitter, na primer, lansirao audio tvitove. Nije se očekivalo da Netflix ikada izabere audio-only mod, ali u svetu oštre konkurencije svaki način koji korisnike duže zadržava na platformi je više nego poželjan.

Pročitajte i:  Twitter dobija tužbe zbog masovnog otpuštanja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,