Netflix eksperimentiše sa tasterom za nasumično puštanje sadržaja

Čovek ponekad ne želi da razmišlja, pa ga ne interesuje šta gleda, ako ga sadržaj koji prati zabavlja. Upravo zbog toga Netflix testira “Random Episode” taster koji bi trebalo da se nađe na mestu gde se obično nalazi prečica za sledeću epizodu. Pored toga je u planu i shuffle opcija koja će korisnicima omogućavati da epizode omiljene serije prate potpuno nasumično.

PCPress.rs Image

U vreme izobilja sve je teže napraviti izbor, te doneti oluku kojom bi se neka opcija izdvojila iz mnoštva. Tako prosečan gledalac komad svog slobodnog vremena provede i u traganju za sadržajem koji bi u datom trenutku mogao da mu odgovara, što nije ni malo lako u vreme kada se na dnevnom nivou pojavi po nekoliko novih serija i filmova. Tako se javlja sve više opcija koje pojednostavljuju ove procese, pa bi jedna od njih mogla da postane i nova Netflix funkcija. Ipak, nova mogućnost bi mogla da se koristi samo u okviru sadržaja koji su korisniku već poznati, ili pak serijala u kojima epizode nisu međusobno povezane, sve drugo bi moglo da izgleda prilično besmisleno – kao kad se zaspi sa Netflix-om u pozadini.

Pročitajte i:  Netflix kupio svoj prvi game studio

PCPress.rs Image

Netflix je i ranije pokušavao da stvari učini zanimljivijim, pa su, na primer, u okviru serije Love, Death and Robots epizode prikazivane prema četiri različita šablona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,