Top50 Glas publike

Netflix: Fond od 100 miliona dolara za filmske radnike koji su ostali bez posla

Koronavirus je, između ostalog, ugrozio i filmsku industriju, budući da se prestalo sa snimanjima, zbog čega su mnogi filmski radnici ostali bez posla. Netflix je odlučio da priskoči u pomoć, i da ublaži finansijsku katastrofu koja je zadesila ovaj deo industrije.

PCPress.rs Image

Mnogi filmski studiji odložili su snimanja filmova i serija na neodređeno, a kako bi sprečili širenje koronavirusa, zbog čega je Netflix kreirao fond od 100 miliona dolara, a kako bi pomogao radnicima koji rade na serijama poput Stranger Things, The Witcher i Russian Doll. Fond je najpre namenjen onim Netflix radnicima koje je kriza najviše pogodila, a 15 miliona dolara namenjeno je i produkcijama koje nisu direktno u vezi sa ovim servisom.

PCPress.rs Image

Kompanija je odvojila i milion dolara za SAG-AFTRA Covid-19 Disaster fond, te za još nekoliko fondova koji pomažu filmskim radnicima, a uskoro se očekuje i fond za filmske radnike iz Evrope, Azije i Južne Amerike. Predstavnici kompanije su na kraju dodali i da je servis jak onoliko koliko su jaki ljudi sa kojima sarađuje, a Netflix je pored sredstava iz fonda zaposlenima obećao i da će na vreme dobiti platu za period koji provode u samoizolaciji ili karantinu.

Pročitajte i:  Netflix-ov plan sa reklamama ne radi na Apple TV-u

Izvor: No Film School

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,