Top50 Glas publike

Netflix i konkurencija: Godina velikih gubitaka

Netflix bi ove godine mogao da se suoči sa najvećim izazovima od kada se otisnuo na put ka streaming dominaciji, pa neki eksperti predviđaju da bi do kraja 2020. mogao da ostane bez čak 16 miliona pretplatnika.

PCPress.rs Image

Tome su, naravno, doprineli konkurentski servisi koji su se pojavili krajem 2019, a na prvom mestu Disney+ koji se pojavio u novembru. Iz Netflix-a tvrde da nema razloga za brigu, budući da se aktivno radi na tome da 160 miliona korisnika širom sveta svakodnevno dobija sadržaje koji drže pažnju. Uprkos tome sve je više onih koji ističu da razloga za brigu ima, a posebno zbog toga što je Disney+ stigao sa sadržajima koji su prethodno već privlačili veliki broj gledalaca, poput serija o junacima iz Marvel univerzuma, Pixar animiranih filmova, te serija kao što je Grey’s Anatomy. Tu je i povoljna cena mesečne pretplate, koja je skoro za polovinu jeftinija od one koju nudi Netflix. Pored novog Disney servisa tu je i Apple TV+, koji se u novembru pojavio u 100 zemalja širom sveta (ali ne i u Srbiji), te stigao uz povoljnu cenu od 4,99 dolara, tako da je trka za prevlast postala još ozbiljnija.

Pročitajte i:  Netflix objavljuje Sonic animiranu seriju 15. decembra

PCPress.rs Image

Netflix još uvek ima najbogatiji filmski i serijski katalog, ali je problem u tome što neki od najgledanijih sadržaja već odlaze sa platforme, pa ostaje da se vidi hoće li novi programi biti dovoljni da zadrže stare i privuku nove korisnike.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,