Netflix izbačen sa filmskog festivala u Kanu

Kako piše Hollywood Reporter, Netflix neće moći da učestvuje na filmskom festivalu u Kanu, a direktor festivala Theirry Fremaux je objasnio da je tako zbog toga što servis odbija da svoje filmove prikazuje u bioskopima, već ih emituje samo u okviru svoje platforme.

PCPress.rs Image

U slučaju filmova „Okja“ i „Meyerowitz Stories“, koji su se našli u prošlogodišnjem izboru festivala, te izazvali protest francuskih reditelja, Netflix nije uspeo da obezbedi dozvolu za jednonedeljno prikazivanje u bioskopima, što je i tada bio jedan od uslova za učestvovanje na festivalu. Direktor festivala je u izjavi za medije rekao da su se ti filmovi našli u prošlogodišnjem izboru jer se verovalo da će Netflix pristati da svoja ostvarenja prikazuje u bioskopima, ali su predstavnici kompanije ipak zadržali model po kojem se filmovi prikazuju samo na servisu kompanije, što je u suprotnosti sa pravilima festivala.

Tako će filmovi koji se budu našli u ovogodišnjem izboru festivala, koji se održava u maju, morati da budu prikazani u francuskim bioskopima, a Netflix će moći da predstavi svoja ostvarenja na festivalu, samo što se ova, kako kažu, neće naći u konkurenciji za Zlatnu palmu.

Pročitajte i:  Serija "Squid Game" i telefonski brojevi stvarnih osoba

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,