Top50 Glas publike

Netflix napreduje uprkos konkurenciji

Uprkos tome što su se pre nekoliko meseci pojavili Disney+ i Apple TV Plus, Netflix je u poslednjem kvartalu 2019. dobio više novih korisnika nego što se očekivalo. Tako rezultati ukazuju na to da kompanija i dalje raste, a uprkos rivalskim hit programima.

PCPress.rs Image

Prema izveštaju broj korisnika je porastao i globalno, i na području Sjedinjenih Američkih Država, pa Netflix sada broji 167 milina pretplatnika, a 8,8 milina se platformi pridružilo u poslednja tri meseca 2019. godine. Broj novih korisnika je jednak onom iz istog perioda 2018. godine, a rezultati su bolji od predviđenog budući da se očekivalo „tek“ 7,6 miliona novih pretplatnika.

Kompanija je ipak priznala da su povećanje cena najavljeno u januaru prošle godine, i pojava novih servisa, ipak uticali na rast u Americi i Kanadi, gde se platformi pridružilo 550 hiljada novih pretplatnika, što je manje od 610 hiljada u trećem kvartalu 2019, te 1,75 miliona u četvrtom kvartalu 2018.

PCPress.rs Image

Kompanija predviđa da će u prvom kvartalu 2020. dobiti još sedam miliona novih korisnika, što je manje od 9,6 miliona u prvom kvartalu 2019. Budući da je Disney+ za sada dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Holandiji i na Novom Zelandu ne iznenađuje što nije mnogo uticao na povećanje broja Netflix korisnika, a to bi moglo da se promeni kada 24. marta bude stigao i na druga tržišta.

Pročitajte i:  Netflix: Takmičenje kao serija Squid Game

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,