TrendMicro

Netflix omogućava da date poseban rejting sadržajima koji vam se najviše sviđaju

Netflix-ov algoritam za preporuke će sada moći da razlikuje da li vam se samo sviđa neka emisija ili želite da ona bude vaš favorit. Striming platforma dodaje opciju „Two Thumbs Up“ u svoj sistem ocenjivanja.

Netflix omogućava da date poseban rejting sadržajima koji vam se najviše sviđaju

Netflix je zamenio svoj sistem ocenjivanja još 2017.

Kada stavite „Two Thumbs Up“, Netflix-ovi predlozi će postati više prilagođeni glumcima ili određenim kreatorima. Opcija pokazuje šta vam se dopalo i pomaže platformi da bude još konkretnija sa preporukama. Na primer, ako ste voleli Bridgerton, možda ćete videti još više serija ili filmova u kojima glume isti glumci. Netflix-ov sistem ocenjivanja zasnovan na palcu poslednjih godina je imao dosta kritičara. Platforma je zamenila svoj sistem ocenjivanja sa pet zvezdica 2017. godine, na veliku žalost filmskih kritičara.

Gledaoci su zabrinuti da bi davanje „Thumbs Down“ seriji iz omiljenog žanra moglo da odbaci Netflix-ov algoritam. Jedan od primera bi mogli biti fanovi zombija koji ne vole film Zombieland ili obožavaoci trilogije Ričarda Linklejtera, Before, koji nisu marili za Waking Life. Nadamo se da će novi dodatak Netflix-ovom sistemu ocenjivanja dovesti do bolje prilagođenih predloga.

Pročitajte i:  Netflix-ov plan sa reklamama ne radi na Apple TV-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: