Netflix otvara bioskope

Netflix je tu da dokaže da streaming nije nužno i kraj bioskopa, budući da je doneta odluka da se ponovo otvori kultno njujorško mesto – Paris Theater, gde će biti prikazivani neki od najprestižnijih filmova sa ove platforme.

PCPress.rs Image

Odluka je usledila nakon što su neki veći bioskopi odbili da prikazuju Netflix filmove zbog sukoba interesa, te je kompanija odlučila da otvori sopstveno mesto za specijalne događaje i bioskopske premijere. Ovo nije prvi put da je Netflix pokazao jasno interesovanje za osvajanje bioskopskih prostora, budući da originalni filmovi postaju važan deo Netflix poslovanja, pa se platforma sve više takmiči sa velikim filmskim studijima. Pored toga tu je i konkurencija u obliku drugih streaming platformi, pa bi bioskopi mogli da donesu prednost i u toj trci.

Pročitajte i:  Squid Game: Igre bez ubijanja

Ulaganje u filmove, a posebno u one koji dolaze od velikih reditelja kao što su Martin Scorsese i Noah Baumbach, znači i odgovor na želje onih autora koji bi da svoje filmove vide i u bioskopima. Scorsese je tako želeo i bioskopsku premijeru filma „The Irishman,“ ali Netflix nije uspeo da se dogovori sa velikim distributerima AMC i Regal, pa je verovatno i to jedan od razloga da se potraže nova rešenja koja bi omogućila da se filmovi nađu u bioskopima pre nego što dođu do pretplatnika na servis.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,