Top50 Glas publike

Netflix pravi film BioShock

Izgleda da je Netflix krenuo u Rapture. Kompanija kaže da se udružuje sa 2K i Take-Two Interactive zbog filme produkcije i adaptacije igračkog serijala BioShock. Drugi detalji za sada nisu dostupni, ali na osnovu slike koju je Netflix podelio u svojoj najavi, ne bi bilo iznenađenje videti da se bavi prvom igrom.

PCPress.rs Image

Ekranizovanje igara postaje unosan biznis

Postoje dobre šanse da će se BioShock dobro preneti na veliki ekran (ako se Netflix, zapravo, odluči za bioskopsko izdanje). Originalna igra iz 2007. ima upečatljiv Art Deco/podvodni ambijent i nezaboravnu priču. Pored sjajnih likova, ostaje da se vidi da li će kreatori filma uspeti da verno prikažu i sve negativce iz serijala, pogotovo vizuelno. Film nije jedini BioShock projekat koji se radi. Cloud Chamber radi na sledećem delu, koji će biti prva puna igra u seriji od BioShock Infinite-a iz 2013.

Netflix potvrđuje da otvoreno želi dominaciju na tržištu filmova i serija, a uz sve to ulaže i posebnu energiju pri ekranizovanju popularnih igara, što do sada nije bio slučaj sa drugim produkcijskim kućama.

Pročitajte i:  Telekom operateri podstiču EU da natera Big Tech da plati troškove mreže

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: