Veliki ekrani 2020

Netflix radi na Splinter Cell animiranoj seriji

Nakon sedmogodišnje pauze, izgleda da bi se Splinter Cell mogao vratiti. Izveštaji iz Netflixa i Ubisofta pokazuju da se radi na animiranoj adaptaciji dugogodišnjeg stealth serijala popularne igre. Za Kolstada, suosnivača igre, se navodi da je i izvršni producent animirane serije. Netflix je navodno već isplanirao ukupno 16 epizoda raspoređenih tokom dve sezone.

netflix snima splinter cell

Serijal postoji već 18 godina

Originalni Splinter Cell je izašao sada već davne 2002. godine. Do danas, franšiza je ukupno dobila 6 nastavaka i brojne dodatke. Svih sedam igara vodio je glavni lik Sam Fisher, bivši marinac kojeg je regrutovala Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA), da bi preuzeo tajne špijunske operacije širom sveta. Do Blacklist verzije, 2013 godine, glumac Michael Ironside davao je glas Fisheru, dajući njegovom liku autentičnost i integritet. Ubisoft je izgleda rešio da popularnost ove igre usmeri ka animiranoj seriji, pa se očekuje da u saradnji sa kompanijom Netflix naprave popularnu seriju u dve sezone, ukupno 16 epizoda.

Do sada se zna samo da je film Splinter Cell počeo da se snima oko 2017. godine, a Tom Hardy je trebalo da igra ulogu Fishera. Od tada nije bilo novih detalja oko filma. Nakon propasti filmske adaptacije igre Assassin’s Creed u 2016. godini, animirana serija bi možda mogla bolje da prođe i donese veće prihode Ubisoftu.

Pročitajte i:  Netflix daje 100 miliona dolara za pomoć crnačkoj zajednici

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.