Netflix: Takmičenje kao serija Squid Game

Prošlo je više od godinu dana od kad je Squid Game postala fenomen, a još uvek se čeka na drugu sezonu. U međuvremenu izlaze rijaliti serije s pravim učesnicima koji se nadmeću za novac baš kao junaci ove serije.

PCPress.rs Image

Nedavno su se na platformi pojavile prve dve epizode emisije Physical: 100, a sami učesnici su vrlo brzo zaključili da ih sve podseca na Squid Game. Stotinu sportista se nadmeće za novčanu nagradu, a igre su komplikovane baš kao u popularnoj seriji. Izgleda da publika to voli, pa ovo nije jedini sadržaj u kojem učesnici koriste fizičku snagu, ali i više od toga, kako bi izdržali do kraja i postali bogatiji.

Snima se i Squid Game: The Challenge, a nekoliko učesnika je navodno već pretrpelo fizičke povrede, pa im je bila potrebna medicinska pomoć zbog promrzlina. Serija se još uvek snima, a u dva studija u Velikoj Britaniji. U jednoj epizodi igrači su učestvovali u sada već dobro poznatoj igri Red Light, Green Light, a nakon snimanja je navodno bilo povređenih.

Pročitajte i:  Netflix prestaje da objavljuje broj svojih korisnika

Takmiči se čak 456 učesnika, a nagrada je 4,56 miliona dolara, dakle ogromna. Kreatori su u saopštenju rekli da „brinu o zdravlju učesnika“, te da vesti o ozbiljnim povredama i smrzavanju nisu istinite.

Facebook komentari: