Netflix upotpunjuje servis sopstvenim filmovima

Kako holivudski studiji puštaju svoje letnje blokbastere u pozorištima, Netflix Inc pokušava da filmskim ljubiteljima da razlog da ostanu kod kuće. Usluga za strimovanje je na putu da realizuje najmanje 86 Netflix-ovih originalnih filmova 2018. godine, izjavila je kompanija. To prevazilazi planiranu proizvodnju sva četiri glavna, tradicionalna studija zajedno, jer je prošlogodišnji Netflix-ov rekord bio 61 film.

PCPress.rs Image

Agresivna strategija ima za cilj da reši žalbe korisnika, da je filmska biblioteka servisa zastarela, a odluka Walt Disney Co, da prestane da snabdeva Netflix novim filmovima, njegove američke kupce 2019. godine, može da poveća broj tih žalbi. Kupovina filmova iz drugih studija postaje sve skuplja, jer se intenzivira striming konkurencija. Netflix je rekao da se isplati imati više svojih filmova. Kompanija je izjavila da je 33 Netflix-ovih filmova koji su do sada objavljeni u 2018, gledani su više 300 miliona puta, a gledalo ih je i više od 80 miliona korisnika širom sveta. Proizilazi da jedan film prosečno gleda više od devet miliona gledalaca.

Pročitajte i:  Južna Koreja istražuje Google i Netflix

Rukovodioci su rekli da je veliki broj filmova odgovor na širok spektar ukusa koje pokušavaju da zadovolje, te da podaci koje prikupljaju od pretplatnika obezbeđuje im uvid u navike pretplatnika što im pomaže kod izbora filmova. Polovina Netflix-ovih korisnika od njih 125 miliona, živi izvan SAD-a, a kompanija računa na inostrana tržišta kako bi ubrzala budući rast. “To je umetnost i nauka”, rekao je Ian Bricke, koji nadgleda Netflix-ovo nezavisno izdavanje filmova i produkciju. “Naša globalna publika je sve raznovrsnija. Stalno učimo i budemo što mudriji.”

Izvor: Reuters

Pogledajte i: Video nadzor servis – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,