BIZIT 2022

Nexus 5 i zvanično predstavljen

Kompanije LG Electronics i Google ponovo su udružile snage i predstavile prvi smart telefon sa najnovijim Android4.4, KitKat operativnim sistemom. Nezvanično, o ovom telefonu se puno pričalo, a sada stižu i zvanični podaci.

LG_NEXUS 5-1Nexus 5 ima Full HD IPS ekran dijagonale pet inča, rezolucije 445ppi, i stiže u dve verzije, od 16GB i 32GB.

Kamera na ovom modelu koristi LG Innotek tehnologiju za optičku stabilizaciju slike, koja je prethodno predstavljana na LG G2 smart telefonu. Kamera od 8 megapiksela sa dužom ekspoziturom, pruža čistu sliku i u uslovima slabije vidljivosti. Nexus 5 takođe poseduje i Photo Sphere funkciju, koja omogućava snimanje serije fotografija za neviđeno vizuelno iskustvo u opsegu od 360 stepeni. Takođe, ovaj model poseduje i mogućnost kreiranja Auto Awesome fotografija i snimaka, koristeći sadržaj iz fajlova na samom telefonu. Pored toga, unapređeni HDR+ mod u trenutku beleži veliki broj fotografija kako bi ih spojio u jednu savršenu, koristeći veći opseg senki i svetla, kao i višestruku ekspozituru i paletu boja.

Nexus 5 je i prvi telefon na svetu sa najnovijim Android 4.4, KitKat operativnim sistemom.

Pročitajte i:  Spajanje počinje: Dve Google Meet aplikacije

Nova tastatura automatski predlaže kontakte koje biste najverovatnije zvali, dok korisnici sada mogu da šalju i primaju tekstualne poruke direktno sa Hangout aplikacije, koja sada podržava i opciju prepoznavanja lokacije. Uz pomoć poznatih aplikacija i programa, kao što su Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive i Hangouts, Nexus 5 smart telefon olakšava svakodnevni život korisnika. Uz Google Now opciju, pokretanje pretrage preko glasovne komande je veoma jednostavno, tako da su milioni aplikacija, igrica, filmova, muzičkih numera ili knjiga na Google Play servisu bliži nego ikad.

„LG je ponosan što je, još jednom u partnerstvu sa kompanijom Google, razvio najbrži i najmoćniji Nexus telefon do sada“, istakao je dr Jong-Seok Park, predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. On dodaje da „Nexus 5 nudi ultimativnu funkcionalnost u pakovanju modernog dizajna i da ovaj model pokazuje koji nivo inovacija može da sadrži jedan proizvod kada se udruže dve velike kompanije“. „Veoma smo uzbuđeni zbog ponovne saradnje sa kompanijom LG Electronics na novom Nexus telefonu“, dodao je Sundar Pichai, viši potpredsednik za Android, Chrome i Aplikacije u kompaniji Google.

Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone

Nexus 5 smart telefon će od danas biti u prodaji, u crnoj i beloj boji, bez ugovorne obaveze, putem Google Play servisa, i to u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Australiji, Južnoj Koreji i Japanu.

U Evropi, Centralnoj i Južnoj Americi, Aziji, Zajednici nezavisnih država i na Bliskom Istoku biće dostupan od sredine novembra.

Specifikacijee:

 • Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 / 2.26GHz Quad-Core Krait CPU
 • Operativni sistem: Android™ 4.4, KitKat®
 • Ekran: dijagonala 5 inča (preciznije 4,95 inča) Full HD IPS (1920 x 1080 piksela)
 • Mreža: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
 • Memorija: 32GB / 16GB
 • RAM: 2GB
 • Kamera: zadnja 8.0MP sa OIS tehnologijom / prednja 1.3MP HD
 • Baterija: 2,300mAh Li-Polymer (ugrađena)
 • Veličina: 137.84 x 69.17 x 8.59mm
 • Težina: 130g
 • Ostalo: Bežično NFC punjenje

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,