TrendMicro

NFL najavljuje svoj striming servis

Nacionalna fudbalska liga (NFL) u SAD-u, radi na sopstvenom servisu za striming pretplate za mobilne uređaje, navodi se u izveštaju The Athletic. Navodi se da je liga informisala timove o projektu na svom godišnjem sastanku vlasnika, koji je održan proteklih nekoliko dana u Palm Biču na Floridi. Poznato je da će se brend zvati NFL+ i da će koštati okvirno oko 5 dolara mesečno.

 

nfl stvara sopstveni striming servis

Teoretski se menja NFL Mobile

Usluga NFL+ bi teoretski zamenila NFL Mobile, NFL-ovo prethodno rešenje za distribuciju igara na tržištu na telefone i tablete. NFL je imao dogovor sa Verizonom i Yahooom da prikaže neke igre uživo, ali to partnerstvo je okončano prošle godine kada je operater odvojio svoje poslovanje sa sadržajem. Verizon je izgubio svoju mobilnu ekskluzivnost 2017. godine.

Ljubitelji NFL-a u mnogim regionima van SAD već imaju različite opcije striminga na mobilnim i drugim uređajima. DAZN, na primer, ima prava na svaku NFL utakmicu u drugim zemljama uključujući Kanadu i Japan. NFL takođe vodi uslugu striminga za međunarodne pretplatnike pod nazivom Game Pass. Izveštaj Atletika ne kaže kada bi usluga NFL+ mogla da se pokrene. Međutim, primećuje se da će NFL morati da pronađe rešenje za mobilni striming pre nego što sezona 2022. počne u septembru.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: