Nick Clegg novi predsednik globalnih poslova u kompaniji Meta

Nick Clegg, bivši britanski političar koji je postao izvršni direktor Facebook-a, sada je predsednik globalnih poslova u kompaniji Meta. Nova pozicija je direktno podređena vlasniku Mark Zuckerbergu.

Nick Clegg novi predsednik globalnih poslova u kompaniji Meta

Nick Clegg igra značajnu ulogu u kompaniji još od 2018. godine

Clegg se prvi put pridružio Facebook-u 2018. godine, nakon što mu je politička karijera naglo prekinuta. Zvaničnici Facebook-a su se nadali da bi on mogao pomoći kompaniji da poboljša svoju narušenu reputaciju i da usmerava njenu interakciju sa zakonodavnim vlastima. Od tada, Clegg je igrao značajnu ulogu u nekim od najkontroverznijih odluka Facebook-a poslednjih godina, uključujući i rešavanje suspenzije Donalda Trumpa. Njegovo unapređenje bi moglo pomoći da se Zuckerberg i Sandberg zaštite od budućih kontroverzi dok on postaje lice Meta-ine politike.

Nova uloga dolazi usred nekih većih promena u kompaniji koja je sada poznata kao Meta. Pored predstojećeg preokreta sa društvenih mreža na metaverzum, kompanija je takođe rebrendirala svoj News Feed u „Feed“ i obavestila zaposlene da će sada biti poznati kao „Metamates“. Clegg je u svojoj izjavi naveo da je kompanija na važnoj prekretnici i da će postojeći proizvodi i dalje biti predmet intenzivnog društvenog interesa i debate.

Pročitajte i:  Najnovija funkcija Instagrama navela je korisnike da ozbiljno razmisle o napuštanju platforme

Clegg  se prvi put pridružio Facebook-u 2018. godine, nakon što mu je politička karijera naglo prekinuta. Zvaničnici Facebook-a su se nadali da bi on mogao pomoći kompaniji da poboljša svoju narušenu reputaciju nakon skandala sa Cambridge Analytica-om i da će usmeravati njenu interakciju sa zakonodavcima i vladinim zvaničnicima.

Od tada, Clegg je imao značajnu ulogu u nekim od najkontroverznijih odluka Facebook-a poslednjih godina, uključujući i rešavanje suspenzije Donald-a Trump-a. Clegg je takođe bio glavni portparol kompanije koja je mnogo omalovažavala odluku da se političari izuzmu od provere činjenica.

Da zaštiti rukovodioce, lobira za kompaniju i obezbedi pristup vladama sveta

Takođe, uzdizanje Clegg-a, sada bi moglo pomoći da se Zuckerberg i Sandberg-ova zaštite od budućih kontroverzi dok on postaje glavno lice Metine politike. Bivši političar će takođe verovatno nastaviti da predstavlja kompaniju na saslušanjima i drugim interakcijama sa vladinim zvaničnicima.

„Nick će sada voditi našu kompaniju po svim pitanjima naše politike, uključujući način na koji komuniciramo sa vladama dok one razmatraju usvajanje novih politika i propisa, kao i kako javno iznosimo argumente za naše proizvode i naš rad“, napisao je u Zuckerberg na Facebook-u.

Nova uloga dolazi usred nekih većih promena u kompaniji koja je sada poznata kao Meta. Pored predstojećeg zaokreta sa društvenih mreža na metaverzum, kompanija je takođe rebrendirala svoj News Feed u „Feed“ i obavestila zaposlene da će sada biti poznati kao „Metamates“.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

U komentaru na Zuckerberg-ov post na Facebook-u, Clegg je napisao da je kompanija na „važnoj prekretnici“.

„Naši postojeći i budući proizvodi će i dalje biti predmet intenzivnog društvenog interesa i debate. Veoma se radujem što ću igrati ulogu u toj debati u naše ime i osigurati da imamo ispravnu politiku koja će odražavati naše odgovornosti i podržavati izgradnju inovativnih novih proizvoda u godinama koje dolaze!”

Izvor: Engadget

Facebook komentari: