Nike otvara tehnološki centar u Atlanti

Nike, koji je poznat po sportskoj obući (i odeći), želi da proširi svoje polje delovanja. S tim na umu, kompanija je najavila da će početkom 2023. godine otvoriti novi Tehnološki centar u Atlanti. Centar će biti fokusiran na poboljšanje digitalnog lanca snabdevanja i na logističke operacije. Takođe, u njemu će se formirati i novi komandni centar za digitalnu sajber bezbednost, za istočni deo SAD-a.

nike

Atlanta je odabrana zbog toga što u njoj postoji veliki broj tehnoloških stručnjaka različitih profila koji već rade u javnom ili privatnom sektoru, ali i zbog dobrih univerziteta u regionu. Takođe, ona je dom i brojnih klubova koji učestvuju u poznatim sportskim ligama, u različitim popularnim sportovima.

Tehnološki centar će voditi dr. Mona-Lisa Pinkney, koja je radila bila suosnivač i senior direktor za sajber bezbednost u kompaniji Black Employess in Technology Network (BEiT), a pomagala je i Women in CyberSecurity (WiCyS) organizaciju. Na mestu direktora Tehnološkog centra, ona će imati zadatak da radi na najnovijim tehnologijama i inicijativama i njihovoj primeni u sportu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nike povlači aplikaciju svojih samovezujućih patika od 350 dolara