TrendMicro

Nikola nastavlja patentnu tužbu protiv Tesle

Startap za električne kamione, Nikola, dobio je kredit pomoći u iznosu od 4,1 milion dolara od Programa za zaštitu plata, koji treba da podrži mala i srednja preduzeća kako ne bi gubili zaposlene tokom epidemije Korona virusa. To je treći startap po redu koji dobija pomoć iz ovog programa, a do sada su je dobili Faraday Future i Workhorse.

nikola dobio kredit

Pomoć nakon investicije od 525 miliona dolara

Kredit od 4,1 milion dolara Nikoli će biti oprošten ako ostavi većinu svojih zaposlenih. Sve ovo dolazi nakon mesec dana od kako je startap dobio investiciju od 525 miliona dolara i najavio da postaje javno preduzeće. Ovaj potez učinio je Trevora Miltona, osnivača Nikole, milijarderom, jer je njegova imovina sada procenjena na više od milijardu dolara.

Nikola razvija električne kamione od kako je kompanija osnovana 2015. godine, a prošle godine su sklopili ugovor sa evropskim proizvođačem kamiona Iveco, za masovnu proizvodnju jednog od njihovih modela. Startap je takođe poznat po tužbi u vrednosti od dve milijarde dolara, koju su podneli protiv Tesle 2018. godine. U tužbi stoji da je Elon Musk koristio Nikola dizajnerske patente pri razvoju njihovih električnih vozila. Taj spor još uvek je u toku, a aktuelizovao se ponovo oko 20. aprila, kada je objavljeno da Tesla gubi na sudu, i da se uskoro može očekivati da Nikola dobije taj spor.

Pročitajte i:  Tesla planira izgradnju rafinerije litijuma u Teksasu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,