Nikon Coolpix super-zoom modeli

Nikon najavio kompaktni duo sa super-zumom: modele COOLPIX P520 i COOLPIX L820.

P520Kombinujući neverovatan NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 42x sa naprednim smanjenjem vibracija pri pomeranju objektiva, 8,0-cm (3,2-inčnim) delimično pokretnim LCD monitorom, Full HD snimanjem filmova i ugrađenim GPS-om, model P520 je idealan za strastvene fotografe koji traže svestranost velikog žižnog opsega u kompaktnom telu. Pored toga, L820 klasičnog izgleda poseduje NIKKOR izuzetno širokougaoni optički zum od 30x, ali je lak za nošenje i jednostavan za upotrebu. Može se pohvaliti 16-megapikselnim CMOS senzorom, 7,5-cm (3,0‑inčnim) LCD monitorom, smanjenjem vibracija pri pomeranju objektiva i Full HD snimanjem filmova.

„Sa žižnim opsegom koji pokriva sve od 24-mm širokougaonih snimaka do 1000-mm super telefoto rastojanja, P520 vas približava akciji više nego što biste pomislili da je moguće,“ objašnjava Nicolas Gillet, menadžer za proizvode odseka za proizvode široke potrošnje u Nikon Europe. „Savršen je za one koji žele da fotografišu sa bilo kog mesta, bilo da se nalaze u zadnjim redovima na muzičkom koncertu ili na safariju i žele opciju potpune ručne kontrole. Osim toga, L820 pruža jednostavniji način za uživanje u super zumiranju. Full HD film sa optičkim zumom dok fotografišete dostupan je kod oba modela fotoaparata, što omogućava impresivno stabilan segment filma.“

P520 – Zumiranje daleko preko vaših očekivanja
COOLPIX P520 je veoma svestrani poluprofesionalni fotoaparat koji pokriva svaku situaciju za fotografisanje. Njegov 42x NIKKOR objektiv, jedan od najmoćnijih na tržištu, sa lakoćom snima fotografije portreta u krupnom planu i udaljene pejzaže.

Čak i pri snimanju sa punim zumiranjem, zahvaljujući 18-megapikselnom CMOS senzoru sa pozadinskim osvetljenjem i naprednom smanjenju vibracija pri pomeranju objektiva dobijaju se stalno ujednačene fotografije, a subjekti su oštri kao sečivo, pri bilo kom osvetljenju. Pored toga, delimično pokretni 8,0-cm (3,2-inčni) LCD monitor sa 921.000 tačaka vas ohrabruje da postanete kreativni i fotografišete iz drugog ugla. Ekran izuzetno visoke rezolucije, kao što je na profesionalnim Nikon D-SLR fotoaparatima, poseduje antirefleks sloj i vizuelizaciju boja najbolju u klasi, kao i svetlinu slika.

Za naprednije korisnike, P520 pruža potpunu kontrolu nad podešavanjima fotoaparata, sa točkićem režima za pristup podešavanjima ručne ekspozicije (P/S/A/M) i korisničkom režimu sa kojim trenutno možete pozvati željena podešavanja fotoaparata. Zahvaljujući režimu Full HD filma na jedan dodir prebacivanje na snimanje filmova je trenutno, a ugrađeni GPS beleži tačnu lokaciju gde je slika snimljena sa geooznakom u podacima slike, zbog čega je P520 odličan izbor za putnike. Opcioni Wi-Fi dongl, sa kojim ste povezani, može trenutno da prebaci slike i filmove na bilo koji „pametni“ uređaj*, spremne za otpremanje na internet.

COOLPIX P520 se isporučuje u 3 boje: tamno srebrnoj, crnoj i crvenoj.

L820 – Funkcije jednostavne za korišćenje za svaku priliku

Sa super zumom od 30x NIKKOR objektiv i snimanje Full HD filmova, COOLPIX L820 je pametan sa slikama – stoga, vi ne morate biti. Jednostavan automatski režim vodi računa o podešavanjima fotoaparata umesto vas, podešavajući postavku fotoaparata sa situacijom u kojoj se nalazite što čini fotografisanje bez napora, dok izuzetno osetljivi 16-megapikselni CMOS senzor slike sa pozadinskim osvetljenjem snima neverovatno detaljne slike, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

L820Široki žižni opseg modela L820 obuhvata oba izuzetno širokougaona snimka kao što su snimanje prelepih priobalnih pejzaža, i super telefoto rastojanja kao što su snimanje surfera na talasima u daljini. Njegova pametna bočna ručica pomaže pri prebacivanju između dve perspektive u par sekundi i obezbeđuje glatko, ravnomerno zumiranje tokom celog žižnog opsega bez obzira da li se snima film ili statične slike. Zatim, četiri različite automatske funkcije protiv zamućenja osiguravaju da vaš subjekat ostane oštar. Kada je trenutak vredan filma, dugme za snimanje na jedan dodir trenutno prebacuje na snimanje Full HD (1080p), a na velikom 7,5-cm (3,0-inčnom) LCD ekranu se prikazuje kompletna akcija snimljena sa izvanrednom jasnoćom u bilo kom trenutku dana ili noći.

Fotoaparat COOLPIX L820 se isporučuje u četiri boje: ljubičastoj, crvenoj ili crnoj.

Nikon COOLPIX P520: Dodatne funkcije

 • Automatski HDR režim: kombinuje dva snimka snimljena sa različitim ekspozicijama tokom jednog okidanja zatvarača da bi se kreirala slika sa visokim dinamičkim opsegom i bogatom gradacijom boja, što vam omogućava da snimite slike sa impresivnim detaljima tonova u bilo kojoj situaciji.
 • Macro mode (Makro režim): omogućava vam da se fokusirate na subjekte veoma blizu (efikasno već na rastojanju od samo 1 cm) da biste snimili najsitnije detalje.
 • Easy panorama (Lak panoramski prikaz) 360°/180°: pomerajte vertikalno ili horizontalno da biste kreirali dinamičke panoramske prikaze.
 • 3D režim fotografisanja: kreirajte 3D slike bilo kog nepokretnog subjekta koji će da se reprodukuju na TV uređajima i računarima koji imaju mogućnost 3D.
 • Prilagodljivo dugme funkcije: omogućava vam da zaobiđite meni tako što ćete kreirati prečice do omiljenih podešavanja fotoaparata.
 • Napredne funkcije filma: koristite optički zum sa autofokusom kada snimate slike i film sa opcijom ubrzanog ili usporenog snimanja pri brzinama do 120 fps (VGA), sa rezolucijom od 1920 x 1080 i izborom za broj slika u sekundi (60i, 50i, 30p ili 25p). Filmovi mogu da budu snimljeni u iFrame formatu, a ugrađeni HDMI konektor vam omogućava direktno povezivanje na HDTV.
 • Neprekidno snimanje velike brzine: snimanje do deset snimaka u punoj rezoluciji pri 7 fps ili do 30 snimaka u punoj rezoluciji pri 1 fps.
 • Brz i precizan AF: kada želite da snimite složene subjekte, možete da fotografišete korišćenjem funkcije Manual focus (Manuelno fokusiranje) sa sistemom autofokusa u 99 tačaka za postizanje izuzetno oštrih rezultata.

Automatsko fokusiranje sa praćenjem subjeta: snimite oštre fotografije subjekata koji ne mogu ili neće da stoje nepomično. Automatsko fokusiranje sa praćenjem subjekta će omogućiti da fokus fotoaparata ostane na izabranom subjektu, čak i ukoliko se taj subjekat kreće.

Nikon COOLPIX L820: Dodatne funkcije

 • Smart portrait system (Sistem pametnog portreta): snimite savršene portrete svaki put. Smile timer (Tajmer osmeha) snima fotografiju kada se vaš subjekat nasmeje, funkcija Blink proof (Otklanjanje treptaja) vas obaveštava kada su nečije oči zatvorene, a opcije Glamour retouch (Glamurozno retuširanje) vam pomažu da portreti budu još bolji.
 • Meni za retuširanje: poboljšajte fotografije sa paletom efekata za filtriranje. Obuhvata opcije kao što su Selective color (Selektivna boja), koja konvertuje vaše fotografije u monohromatske i onda dodaje boju u vaš izbor i Cross screen (Zvezdasti filter) koji dodaje zvezdasti efekat na svetle objekte.
 • AA baterije: fotoaparat napajaju četiri AA baterije koje možete lako nabaviti u celom svetu.
 • 19 režima scene: automatski optimizuju podešavanja fotoaparata za popularne stilove i efekte fotografisanja. Napravite odlične fotografije jednostavnim izborom režima koji odgovara situaciji u kojoj snimate.

Bežični prenos: kompatibilno sa Eye-Fi X2 (ili novijim) karticama. Prenesite digitalne fotografije (u JPEG formatu) direktno na „pametni“ uređaj ili računar, a onda iskoristite prednosti Nikon usluge na mreži za deljenje fotografija, my Nikon Image Space.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,