Nikon donosi 3D bez naočara

nikon_nf-300iGroznica zvana 3D zahvatila je ceo svet, pa nije zaobišla ni nas. To nam je postalo jasno kada smo, sasvim slučajno, u jednom velikom šopu u još većem tržnom centru pitali da li imaju 3D televizore u ponudi, pošto reklame šljašte gde god se okrenete. Nema, prodato. A koliko koštaju naočare? Naočare nismo ni imali. Molim? Pa ko je kupovao televizore bez naočara?!

Kod nas je, očigledno, sve moguće. Važno je da na uređaju stoji nalepnica 3D i marketing je svoje odradio. Da li zbog toga ili iz nekog drugog razloga, proizvođači su počeli da razmišljaju malo šire i polako kreiraju 3D sadržaje koji ne zahtevaju upotrebu naočara. Nintendo je nedavno napravio 3DS koji se može koristiti bez naočara, ali namenjen je samo gejmerima. Onih koji ne vole igrice među prvima se dosetio Nikon i proizveo digitalni foto-ram, baziran na Android platformi, koji nosi oznaku NF-300i. Ovaj ram će svaku 2D fotografiju konvertovati u 3D prikaz vidljiv bez naočara. Ova tehnologija naziva se 3DS stil.

Pročitajte i:  Microsoft testira podršku za Android aplikacije na Xbox-u

Ovaj gedžet ima verziju Androida 2.1, mogućnost da reprodukuje 3D filmove, eternet port i 802.11 b/g/n WiFi. U skladu sa mogućnostima je i cena – NF-300i će koštati $240 samo za godišnje rentiranje.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,