Nintendo ima novu konzolu – 2DS XL

Nintendo je lansirao još jedan model svoje prenosive konzole, a novi sistem nosi naziv New Nintendo 2DS XL. Pre nekoliko godina Nintendo je predstavio jeftiniju varijantu konzole 3DS, pod nazivom 2DS, a kao što ime kaže, konzola nije podržavala 3D grafiku. Isto se događa i sada, kad konzola 3DS XL dobija jefitniju 2D verziju. 2DS XL je u Evropi postao dostupan u julu 2017. godine, po ceni od 150 evra, dok se u Srbiji može kupiti za 24.999 dinara.

PCPress.rs Image

Novi 2DS XL je tu kako bi se na tržištu popunio prostor između postojećih Nintendo 2DS i New Nintendo 3DS XL sistema, budući da je prema ceni i listi specifikacija negde na sredini između ova dva proizvoda.

Ova konzola kombinuje mogućnosti svojih prethodnika u novu celinu. Od novog 3DS pozajmljuje opcije poput C-stick dugmeta, NFC čitača – kompatibilnog sa Amiibo figuricama, kao i dodatnu procesorsku moć, a odustaje od 3D funkcionalnosti ekrana. Dizajn se razlikuje od originalnog 2DS-a, a sličniji  je 3DS modelima. Hardver na 2DS XL i 3DS XL konzoli je identičan, iako nije postavljen na isti način. Prednja kamera premeštena je na zglob 2DS XL-a, dok je zadnja na dnu uređaja. To znači da novi 2DS XL ima četvorojezgarni CPU ARM 11, 256 MB RAM-a i brži Wi-Fi koji je dostupan i na novijim 3DS varijantama. Tu je i XL ekran, 82% veći od ekrana prethodnika, a ergonomski dizajn čini je lakom za odlaganje i prenošenje.

Pročitajte i:  Stigla je nova AR igra proizvođača Pokemon Go - Pikmin Bloom 

Najbolje osobine nove konzole su pristupačna cena, atraktivan dizajn, te mogućnost igranja na hiljade 2DS i 3DS igrica koje su proizvedene tokom prethodne decenije.

Čini se da je nova konzola namenjena deci i početnicima, te je među najjeftinijima na tržištu. To je pametan potez, pogotovo ako se pretpostavlja da će roditelji radije kupovati ovu Nintendo konzolu, jer je taj tip konzola lakši za održavanje i zamenu od, na primer, Switch-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,