ASUS Zenbook

Nintendo je postao nostalgičan

Nintendo je po svemu sudeći počeo da se oseća nostalgičnim, čim je odlučio da oživljava svoje starije hitove. Ovog puta, vraća nam se igrice iz osamdesetih godina. Konzola Game & Watch je prvi put izašla 1980. godine, a proizvodila se sve do 1991. godine.

nintendo game and watch

Konzola pre nego što se svet zaljubio u Nintendo

Prenosna konzola Game & Watch je bila odgovorna što se Nintendo pozicionirao na gejming mapi tog doba. Bilo je to naravno daleko od današnjeg Nintenda koji redovno objavljuje najprodavanije igre, povezuje ljude na mreži i koristi proširenu realnost sa automobilima-igračkama.

Game & Watch je bila konzola pre Game Boy-a koji je pokorio svet. Tada je mogla da se igra samo po jedna igra na konzoli. Novi rimejk ove popularne igračke izdavaće se u originalnom crveno zlatnom dizajnu, s tim što se puni preko USB-C i dolazi u kolor ekranu. Ukupno će biti tri preinstalirane igre: Super Mario Bros, Super Mario Bros: The Lost Levels, i Ball. Ova poslednja neće doći u kolor modu, već u crno-belom.

Pročitajte i:  Steam Deck - Valve ozbiljan da uzme tržište Nintendo Switchu

Pravi ljubitelji Super Mario igre će odmah prepoznati kultnu muziku. Režim za više igrača samo znači da možete da igrate prvi kao Mario, a zatim pustite članove porodice ili prijatelje da uzmu konzolu i igraju kao Luiđi. Ništa od modernog povezivanja sa internetom. Konzola će se prodavati po ceni od 49,99 dolara, i prodavaće se u ograničenom vremenskom periodu, počev od 13. novembra.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: