TrendMicro

Nintendo kaže da nedostatak čipova utiče na prodaju Switch-a

Nintendo je još jedna žrtva globalne nestašice čipova koja pogađa lance snabdevanja. Japanska kompanija smanjila je svoju prognozu za prodaju svoje popularne Switch konzole za oko 6%.

Nintendo kaže da nedostatak čipova utiče na prodaju Switch-a

Prodaja Nintendo konzola je pala za oko 19%

Nintendo sada očekuje da će prodati 24 miliona modela do kraja fiskalne godine, koja se završava sledećeg marta, u odnosu na prethodnu prognozu od 25,5 miliona konzola. Do smanjenja je uglavnom došlo zbog nedostatka čipova koji se koriste u njenom hardveru, što je izazvalo zastoje u proizvodnji. Nintendo je zadržao svoju ukupnu prognozu neto prodaje, ali je podigao svoje smernice za profit.

Kompanija sada predviđa blagi skok operativnog profita na 4,6 milijardi dolara, kao i povećanje svoje dividende za 53 centa. Prodaja Nintendo konzola je pala za oko 19% na 5,5 milijardi dolara u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Profit je opao za skoro 25% na 1,9 milijardi dolara. Kompanija je saopštila da je prodaja njenih platformi za igre pala za skoro 20% u poređenju sa prošlom godinom kada je „Animal Crossing: New Horizons“ značajno pokrenuo ceo Nintendo Switch posao.

Pročitajte i:  Nove numere Mario Kart 8 Deluxe u decembru

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: