Top50 Glas publike

Nintendo ne planira novi Switch ove godine

CEO i predsednik Nintendo-a, Šuntaro Furukava, obratio se investitorima sa objavom da kompanija ne planira da predstavi novi model Switch konzole tokom ove godine. Ovakva odluka ima smisla, jer je poslednji kvartal oborio sve rekorde u prodaji ovih konzola.

PCPress.rs Image

Od kada je 2017. godine predstavljen Switch, prvi pravi i značajan update pojavio se tokom prošle godine, kada je predstavljena Switch Lite konzola. Pored nje, iste godine prikazan je i osveženi Switch, koji je doneo veću autonomiju baterije, zahvaljujući efikasnijem i štedljivijem Nvidia čipu ugrađenom u konzolu. Pojava Switch Lite konzole omogućila je kompaniji značajan vetar u leđa po pitanju prodaje i zarade, tako da je 2019. godina završena sa 10 procenata boljom ukupnom prodajom od očekivane.

Po svim parametrima Nintendo Switch i Switch Lite nalaze se na sredini životnog veka, kada je dostignut maksimum prodaje i profita. Predstavljanje nove konzole samo bi ugrozilo tu prodaju, pa se očekuje da će novi model biti na raspolaganju tek tokom 2021. godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Rešenje za pomeranje Switch Joy-Con
eFakture

Tagovi: , , ,