BIZIT 2022

Nintendo odustaje od mobilnih igara zbog Animal Crossing uspeha

Nintendo je odlučio da se povuče sa tržišta mobilnih igara, koje vredi oko 77 milijardi dolara, a nakon razočaravajućih rezultata. Zanimljivo je da je neuspeh došao baš u vreme kada tržište mobilnih igara cveta zbog pandemije koronavirusa, pa je to još jedan od razloga što je kompanija donela odluku da se povuče iz ovog dela gejming univerzuma.

PCPress.rs Image

Igre na telefonima razočarale

Pre samo dve godine u kompaniji se verovalo da će igre za pametne telefone donositi velike prihode, i da će taj deo poslovanja dostići vrednost od čak milijardu dolara, sa potencijalom za dalji rast. Bilo je planirano da Nintendo lansira po dva do tri mobilna naslova godišnje, ali je u maju 2020. došlo do promene plana, budući da nisu postignuti očekivani rezultati.

Kompanija je nakon detaljnih analiza odlučila da se fokusira na ekosistem igara koje su kreirane za Nintendo konzole, a najviše zbog toga što je u periodu između februara i maja, kada su druge kompanije beležile rekordne zarade zbog sve većeg broja igrača koji su se našli u karantinu, Nintendo prošao znatno lošije, čak i sa poznatim naslovima kao što je Super Mario Run. Jedan drugi naslov je u isto vreme postao sklonište od svakodnevice i uznemirenosti zbog koronavirusa. U pitanju je Animal Crossing: New Horizons koji je Switch konzolu popeo u nove dimenzije popularnosti, što je uticalo i na vrednost deonica kompanije, što je uticalo i na budućnost poslovanja.

Pročitajte i:  Kirby’s Dream Buffet na Nintendo Switch-u

PCPress.rs Image

Očekuje se da gejming kompanije do kraja 2020. od mobilnih igara zarade oko 77,2 milijarde dolara, ali Nintendo već neko vreme u toj oblasti ne pokazuje nikakve rezultate. Budući da je Switch zabeležio veliki uspeh smanjuje se pritisak da se bude uspešno na svim poljima. To ne znači da Nintendo više neće izdavati igre za pametne telefone, ali znači da će ih biti značajno manje, i služiće samo da se zadovolje i oni kojima su ove igre potrebne.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,