N Central domination

Nintendo planira manju i jeftiniju Switch portabilnu konzolu

Switch portabilna konzola ostvarila je veliki uspeh, pa nije iznenađenje da Nintendo planira da to iskoristi za dodatnu zaradu. U svom izveštaju o zaradi koji je objavljen danas, otkriveno je da je do sada prodato 32,27 miliona Switch konzola, što je veoma blizu broja prodatih Nintendo 64 konzola (32,93 miliona primeraka).

PCPress.rs Image

Pored toga, pojavljuju se informacije da kompanija razvija manju i jeftiniju verziju Switch-a, koja će biti fokusirana na prenosivost, ali neće imati neke od funkcija originalne konzole. Prema izveštaju, nova konzola verovatno neće imati dodatno plastično kućište za povezivanje sa televizorom. Ono će se prodavati odvojeno, po ceni od 90 dolara, a ukoliko ne budete želeli da ga koristite, povezivanje sa TV-om će biti moguće i preko USB Type-C konekcije.

Pominje se i da će novi Switch imati i manji (pa prema tome i jeftiniji) ekran, a špekuliše se i da će se praviti kontroler koji će biti fizički deo konzole, umesto izmenjivog Joy-Cons-a.

Jefitniji Switch mogao bi da bude upravo ono što je neophodno Nintendo-u da poveća prodaju konzola tokom ove godine. U prethodnom periodu, kompanija je napravila reviziju projekcije prodaje u 2019. godini, očekujući da će prodati 17 miliona konzola, dok je prvobitni plan bio 20 miliona.

Pročitajte i:  Steam dodaje podršku za JoyCon kontrolere

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,